Google-gründer til verdensrommet

Google-gründer til verdensrommet

Google-gründer Sergey Brin skal ha punget ut 25 millioner kroner for en tur til verdensrommet.

Det ryktes at Google-gründer Sergey Brin har kjøpt seg plass ombord på en russisk rakett for den nette sum av fem millioner dollar, eller 25 millioner norske kroner. Det er det noe spesielle reisebyrået Space Adventures som avslører nyheten. Det viser seg nemlig at byrået, som spesialiserer seg på rikmannsturer til rommet, skal sende avgårde en spesialrakett i forbindelse med en tur til den internasjonale romstasjonen (ISS) i 2011, ifølge The Register.

LES OGSÅ: - Mars-ferd gir innovasjonstrøkk

- Jeg har stor tro på utforsking og kommersiell utvikling i forbindelse med romfart, og jeg ser frem til å få muligheten til å dra til verdensrommet, skal Brin ha sagt til BBC.

Raketten er en spesieldesignet russisk Soyuz. Men en representant fra det russiske romfartsbyrået Roskosmos påpeker at it-milliardærens tur ikke kommer i veien for offisielle planer.

- Dette private oppdraget, som innebærer å fly to Space Adventures-kunder samtidig, vil ikke hindre implementeringen av ISS-programmet eller det russiske romfartsbyråets plikter, betrygger Alexey Krasnov fra Roskosmos.

Les om:

It Bransjen