Google kjøper genteknologi

Google kjøper genteknologi

Ekteskapet til Google-gründer Sergey Brin gir mer mat til Big Brother-teorier.

Synes du Google begynner å blande seg opp i vel mange områder? Selskapets nyeste investering ser ut som kritikernes skrekksenario for fremtiden. Google har kjøpt seg inn i 23andMe, et selskap som driver med genteknologi. Ifølge meldingen skal Google har brukt 3,9 millioner dollar, eller rundt 24 millioner kroner, for å kjøpe aksjer.

Investeringen har en pikant side. 23andMe ble startet av Anne Wojcicki, damen som denne måneden i all hemmelighet giftet seg med Sergey Brin, en av de to Google-gründerne. Brin har en personlig formue på flere milliarder dollar, og ble ansett som en av verdens rikeste ungkarer.

LES OGSÅ: Verdens rikeste it-ungkar gift

23andMe er et selskap som driver med genetisk sminke, som blant annen retter genetiske "feil". Målet med emisjonen er å bruke pengene til en informasjonskampanje for å gjøre genetisk sminke mer kjent blant publikumet.

- Å få disse pengene gjør at vi kan ta et stort skritt fremover i vår kjerneaktivitet, det å sette folk i kontakt med genetisk informasjon, sier Linda Avey i selskapet.

Toppsjef i Google, Eric Schmidt, uttaler i et intervju at Googles misjon er personlig informasjon, men ut over det har selskapet ikke antydet hvordan 23andMe passer i Googles strategi.

LES OGSÅ: - Web 2.0 dreper kulturen

It Bransjen