Google kjøper robotfirma

Google kjøper robotfirma

Boston Dymanics er solgt til Google, men de nye eierne holder tett om årsaken.

Boston Dynamics står blant annet bak utvikling av pakk-roboten Bigdog og den menneskelignende Atlas i samarbeid med DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

Nå er militær-partneren kjøpt opp av Google, som bekrefter opppkjøpet men holder årsaken hemmelig, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Kjøpet får analytikere til å lure. Planlegger selskapet, hvis motto er «Don't be evil» å skape en hær av roboter for å endelig vinne patentkrigen mot Samsung, eller er de ute etter avansert teknologi til bruk i sin selvkjørende smartbil?

Svaret er sannsynligvis bilen, selv om det heller ikke er utenkelig at selskapet pusler med droner eller annen populær og relatert teknologi.

Ingen anelse

Azra Gottheil, analytiker i Technologu Business Research innrømmer Google får ham til å klø seg i hodet. Gottheil sier at mens han vanligvis klarer å finne en sammenheng mellom Googles hovedvirksomhet og oppkjøp og forskjellige prosjekter, så er Boston Dymanics-dealen vanskelig å finne ut av.

- Det eneste jeg kan skjønne er at de liker å kjøpe veldig smarte folk og veldig smart teknologi. Det er opplagt potensial med integrasjon med den førerløse bilen, men jeg har fortsatt ingen anselse, sier Gottheil til Computerworld.

Den selvkjørende robot-bilen virker som en opplagt årsak, og Boston Dynamics er det åttende robot-selskapet Google har kjøpt de siste seks månedene.

Analytiker Zeus Kerravala i Zk Research sier også at ved første blikk kan kjøpet virke litt merkelig for Google, som tross alt er mest kjent for søkemotor og Android-mobiler. Men selskapet liker å forske og eksperimentere med forskjellige ting, og det er jo nettopp dette som gjør at Google er Google, mener Kerravala.

- Med Boston Dynamics så får de flere roboter av forskjellige typer og størrelser. Og Google er bare et selskap som er litt «der ute» og som har en stor lommebok, påpeker Kerravala.

Google, har som nevnt, ikke kommentert oppkjøpet utover å bekrefte avtalen.

Se video: Boston Dynamics Big Dog (den første videoen av BD Bigdog)

It Bransjen