Google-lektere avslørt

Google-lektere avslørt

Google innrømmer at det er deres lektere og avslører hva som skal være på innsiden.

Mysteriet er løst.

Computerworld har tidligere omtalt de to myteomspunnede lekterne, med overbygg basert på en rekke containere, som etter en reise via sjøveien plutselig dukket opp på hver sin side av det amerikanske kontinentet.

Cnet fant etter beinhard gravende journalistikk ut at de ellers så anonyme lekterne stammet fra Google, og da var det store spørsmålet hva Google skulle ha på innsiden.

Nettet spekulerte etter beste evne om hva disse skulle brukes til.

Svært mange pekte på at dette kunne være en ny type datasenter-konsept. Noen lurte på om det var flytende Google Glass-butikker, eller et annet form for flytende markedsføringslokale. Lokal-tv mente attpåtil å ha observert et party-gulv på toppen.

Selskapet selv nektet å kommentere, og ville ikke en gang svare på om det var deres lektere. Havnemyndighetene hadde taushetsplikt.

Avslører

Men nå tar Google bladet fra munnen og erkjenner eierskap til lekterne overfor vårt søstertidsskrift Techhive.

- Google Barge (lekter journ.anm.)... Et flytende datasenter? En vill festbåt? En lekter som inneholder den siste gjenværende dinosauren?

Sannheten skal vise seg å være mindre sexy.

- Trist nok ingen av de nevnte, forteller Google.

- Selv om det forstatt er tidlig og mange ting må endre, tester vi ut muligheten for å bruke lekteren som et interaktiv område der folk lan lære om ny tekologi.

Poeng

Et opplevelsessenter, altså. Ifølge Google skal det gjøres til en interaktiv plass hvor man kan lære om ny teknologi.

Google har ikke kommet med informasjon om når lekterne er ferdig, men det er på det rene at arbeid gjenstår. Det er forventet at Google Glass skal lanseres i 2014, så man skal ikke se at lekterne kan få en funksjon i den forbindelse.

Kanskje skuffende for dem som hadde forventet en flytende nettsky, men vi deler ut et poeng til dem som gjettet markedsføringslokale. Det gjenstår å se om lokal-tv får ekstrapoeng for "party-gulv på toppen".

Les om:

It Bransjen