Gull til One EDB 1 i ski-NM

Gull til One EDB 1 i ski-NM

EDB til topps i ikt-NM for første gang. Slik smurte de skiene.

Det var EDBs lag One EDB 1 som stakk av med førsteplassen i årets ikt-mesterskap i klassisk langrenn. Laget har vært med i fem år, og dette er første gang de går av med seieren.

- Hva føler dere nå?

- Dette var en stor lettelse. Målet vårt var jo å vinne, sier Thomas Holter.

Se bildene fra ikt-NM på ski

One EDB 1 gikk de ni kilometerne på 35,03 minutter, 19,2 sekunder bedre enn laget Helt Propell fra HP – som tok sølv. På tredjeplass fulgte Bouvet Allstars.

- Vi startet ganske kontrollert, og hadde en fantastisk tredjerunde, sier Holter, og skryter varmt av sitt sprint-ess på andre etappe, Aud Jørstad.

Veien mot toppen

Men EDB lå ikke i tet hele veien. Etter første etappe hadde Bouvet Newstars en soleklar ledelse siden Sverre Hurum bare brukte 7,11 minutter på den halvannen kilometer lange etappen. Tom Scharning fra vinnerlaget vekslet på 7,57 – med Svein Veraaen fra Steria 1 bare sekundet bak.

- Men vi ledet helt til førstesvingen, forklarer Scharning om etappen.

Les ogsså:

Ski kommune vil ha EDB

Men laget hentet seg inn. De hadde nest beste tid på etappe to – slått med ett sekund av Oracles Leif Messes 8,05. På tredje og fjerde etappe lekte EDB 1 med konkurrentene og fikk desidert best tid, henholdsvis 9,45 på tredje og 9,15 på ankeretappen.

- Vi hadde gode ski, og det var fantastisk gode forhold. Det var veldig fint og kaldt, og lett å smøre, mener Kristian Johansen.

- Hva slags smøring brukte dere? Hva er hemmeligheten? Fortell, fortell!

- Blå ekstra, sier han.

- Et par – tre lag.

Etterlyser dårlige skigåere

Dnbnors førstelag vant i kundeklassen med 37,26. I klassen for «andre» slo Direktoratet for forvaltning og ikt laget fra El-Retur etter at direktør Hans Christian Holthe la motstanderen bak seg i en tøff oppoverbakke i sluttspurten. I år som i fjor vant Teknisk Ukeblads Skilag journalistklassen med sine 46,39 - i år som i fjor som eneste journalistlag.

På desidert sisteplass kom Visma Ones som brukte 50 minutter og åtte sekunder på å krysse målstreken. Men Per Morten Hoff i IKT Norge håper bedrifter stiller med flere slike lag neste år.

- Jeg er veldig happy med skirennet. Det er en herlig blanding av noen som tar det veldig alvorlig og andre som tar litt lett på det og tar det mer rolig. Vi skulle gjerne hatt med flere av sistnevnte, flere mosjonister. Det er nok mange som ikke deltar fordi de er redd for å tape, sier han.

It Bransjen