Hackere får eget Facebook-bankkort

Hackere får eget Facebook-bankkort

Nettsamfunnet deler ut egne Visa-kort til Facebook-hackere. Så fyller de saldoen.

Flere selskapet belønner snille hackere for å oppdage sikkerhetshull i deres programvare, men dette er første gang de får et eget, skreddersydd bankkort til formålet.

Kortet deles ut som en del av Facebooks "White Hat Bug Bounty Program", ifølge Cnet.

Artig gulrot

Fellesnevneren for en snill hacker, en «White hat», er en forkjærlighet for å utforske datasystemer for å finne feil, eller gleden ved å undersøke hvordan ting er satt sammen. Oppdager de en feil eller sikkerhetshull, melder de fra til selskapet slik at det kan rettes. De står i motsetning til black hat-hackere som isteden utnytter feil de oppdager for å gjøre ugagn eller tjene penger.

Nå belønnes de snille med et skreddersydd Visa-kort fra Facebook, med «White Hat» i store bokstaver på forsiden.

- Forskere som kan finne feil og sikkerhetsproblemer er sjeldne, og vi setter stor pris på dem, og må finne måter å belønne dem på, sier Ryan McGeehan, sikkerhetssjef i Facebook, til Cnet.

Kortet fungerer som et hvilket som helst annet bankkort. Kontoen fylles opp etter hvert som innehaveren oppdager og melder fra om nye feil til Facebook. Foreløpig har 81 hackere fått betalt for å oppdage sikkerhetsproblemer på Facebook.

White Hat Bug Bounty Program

Facebook lanserte White Hat Bug Bounty Program i juli 2011. Programmet er inspirert av lignende tilbud fra Mozilla, Google og CCBill, og skal belønne snille hackere for å finne feil i selskapets applikasjoner.

Det minste en hacker kan tjene på å finne feil på Facebook er rundt 3.000 kroner, dersom selskapet kan bekrefte oppdagelsen. Det er ingen maksgrense, men 30.000 er så langt det høyeste beløpet selskapet har utbetalt per oppdagelse av bekreftbare feil i Facebooks programvare.

I tillegg til pengene er det mye status å tjene på å finne feil for Facebook. Det spesielle Visa-kortet er en nemlig en viktig, offisiell bekreftelse på hackerens innsats, kunnskap og evner - egenskaper som settes høyt i hacker-miljøet.

McGeehan sier til Cnet at Facebook ser på mulighetene for flere bruksområder for white hat-kortet, som for eksempel å bruke det for å få VIP-adgang til fester og konferanser.

It Bransjen