Han er it-bransjens morsomste

Han er it-bransjens morsomste

Leif Rudlang i Ergogroup serverte årets beste it-vits.

Mange hundre Computerworld-lesere har stemt fram årets beste it-vits, og nå er vinneren kåret.

Leif Rudlangs historie om Microsoft og IBM på togtur stakk av gårde med over 20 prosent av stemmene. Det var nok til å sikre seg seieren i den knivskarpe konkurransen.

- Dette var kjempemorsomt! Og veldig uventet. Det er jo en gammel vits som jeg har fortalt til det kjedsommelige til mine it-venner i mange år. Den kan jo brukes i ulike sammenhenger og mot mange bransjer, og jeg vinklet den litt om så den passer til miljøet vi ser nå med finanskrise og innsparinger, sier Rudlang til Computerworld.

Den Stavanger-baserte Ergogroup-mannen kan dermed vente seg en M2010 minibærbar fra Fujitsu. Maskinen veier 1,3 kilo og leveres med N280 Intel Atom-prosessor, 10.1 tommers skjerm, 160 GB harddisk, 1 GB minne og integrert WLAN, LAN og Bluetooth.

- Jeg har en sønn på 17 og en datter på 14, og da jeg fortalte om gevinsten hørtes det ikke ut som jeg skulle få så mye nytte av den selv, ler Rudlang.

Også tre heldige lesere som stemte fram Rudlangs vinnerbidrag får en ekstra pakke under treet i år. Geir Engen, Annette Hilsen og Kjetil Ramdal vant et års gratis abonnement på en av IDGs publikasjoner.

Reiste uten billett

Bruk rullegardinmenyen nederst i saken eller innholdsboksen oppe til høyre for å lese resten av vitsene som nådde finalen. Vinnervitsen er som følger:

Det skulle holdes en software-konferanse i Berlin. På grunn av finanskrise og besparelser ble tog benyttet, og der satt det en gjeng utviklere fra IBM og Microsoft.

Utviklerne fra IBM hadde hver sin billett, men gruppen av utviklere fra Microsoft hadde bare én billett for alle. IBM-utviklerne begynte å le og peke på Microsoft-gjengen.

Plutselig sa en av utviklerne fra MS: "Konduktøren kommer!" Og alle reiste seg og gikk inn på toalettet. Utviklerne fra IBM undret seg over dette. Konduktøren kom og fikk så billettene til hver av utviklerne fra IBM.

Deretter gikk han bort til toalettet hvor alle MS-utviklerne satt, banket på døra og sa: "Billetten, takk!", hvorpå MS-utviklerne skjøv den under døra. Konduktøren kontrollerte den og forlot kupeen.

MS-utviklerne forlot toalettet noen minutter senere, og utviklerne fra IBM følte seg veldig dumme der de satt.

På tilbaketuren hadde nå utviklerne fra IBM kjøpt kun EN billett for hele gruppen. De begynte igjen å le litt av MS-utviklerne som denne gangen ikke hadde kjøpt billetter i det hele tatt.

Plutselig sa den ene MS-utvikleren: "Konduktøren kommer!", hvorpå hele MS-gjengen igjen forsvant inn på et toalett. Alle utviklerne fra IBM gikk inn på et annet toalett.

Like før konduktøren kom, gikk en av MS-utviklerne ut fra toalettet, gikk bort til toalettet der utviklerne fra IBM satt, banket på døra og sa:

"Billetten, takk!"

Les om:

It Bransjen