Her er årets it-spøker

Her er årets it-spøker

Tv-virus stjeler filmer, bredbåndet må bremses og Microsoft Norge lager barne-tv.

1. april er vel overstått.

Og her er noen av it-spøkene som har gått rundt i norske medier på den store spøkedagen.

NRKbeta legges ned

Nettstedet, eller "sandkassen for teknologi og nye medier" som de kaller det, NRKbeta, skal legges ned, ifølge dem selv. Grunnen er at den nye årsrapporten avslører at de bruker for mye penger på enkelte områder. It-redaksjonen skal drive med andre ting. "Øyvind Solstad skal jobbe som promoproducer i NRKs markedsavdeling, Marius Arnesen blir redigerer i Sporten (etter noen vellykkede gjesteopphold de siste årene), og Eirik Solheim blir rådgiver for NRKs naturredaksjon i Bergen."

Fotomareritt for Facebook-brukere

Alle bildene som gikk tapt i et datahaveri tidligere i år hos Facebook, må snarest mulig lastes opp på nytt. Av brukerne. Gjør de ikke det, risikerer de søksmål. Grunnen er at Facebook eier alle bildene, som beskrevet i brukervilkårene, og om brukerne ikke gir tilbake Facebooks eiendom, vil det bli juridiske følger. Det melder i alle fall Digi.

Krever fartsgrense på bredbånd

Landbruksminister Lars Peder Brekk vil senke farten på bredbånd i byene, ettersom det skaper en "informasjonskløft mellom by og land". - Måtehold og nøkternhet er en grunnverdi i Senterpartiet, sier han til Dagens It. Mange lesere gikk tilsynelatende fem på, og en skriver blant annet han "ikke tror på at politisk styring av hastighet av båndbreede er veien å gå".

Facebook åpner bildebutikk

Enda en Facebook-spøk kommer fra journalistene på Dinside. De kan melde at Facebook nå vil starte salg av brukernes bilder, for å få budsjettet til å gå i pluss. Leserne liker tilsynelatende ideen, ettersom 39 prosent svarer "Kult! Jeg kan tjene penger på bildene mine!" på en meningsmåling i artikkelen. Bare 20 prosent har valgt det kritiske svaret "That's it. Jeg sletter Facebook-kontoen min".

Svart hull ødela Big-Bang-eksperiment

En ny CERN-rapport skal ifølge Apollon, forskningsmagasinet til Universitetet i Oslo, avsløre at et sort hull har stukket kjepper i hjulene for deres big-bang-eksperiment. "Flere hundre kubikkmeter med instrumenter og tunnel forsvant på noen millisekunder. Intet er igjen" skrives det, og forskere synes det hele er svært spennende.

Norman advarer mot svarte fjernsynsskjermer

I en pressemelding avarer de norske virusgutta i Norman mot et nytt virus, som skal gi svarte tv-skjermer landet over. Viruset sprer seg gjennom antenner, og angreper de som har oppgradert til det nye digitale bakkenettet. - Vi har analysert viruset til å ha to egenskaper. Den øker sendestyrken på mottakeren slik at skjermen blir svart og i verste fall ødelagt pga. for høy spenning. I tillegg vil den benytte senderen i den digitale mottakeren for å søke opp alle digitale filmer og bilder som finnes i husstanden (via trådløst nettverk) og publisere disse automatisk på Youtube, sier Audun Lødemel, antenneansvarlig i Norman.

Soft og Micros Supershow

Ole Tom Seierstad gjør fin profil i Microsofts Norge nye konsept: Business barne-tv. "Soft og Micros Supershow" tar opp sikkerhet i en heller barnlig tone. Barn, eller, 18-åringer, har sendt tegninger av hytter med Windows-logoer som vaier i vinden, og Seierstad blir portrettert som en "helt tilfeldig sikkerhetsansvarlig i en helt tilfeldig bedrift". Tøydukkene avslører også hvordan det står til med sikkerheten på slottet. Det "usponsede programmet", som de understreker, ser du her:

Vi har heller ikke helt rent mel i posen, men det har du sikkert/forhåpentligvis skjønt allerede.

Det hadde vi ikke i fjor heller, og ikke året før der heller.

Har du gått fem på i dag, eller fått noen andre til å gjøre det? Del fadesene under artikkelen!

Les om:

It Bransjen