Her er et ekte serverhotell

Her er et ekte serverhotell

Sjefens gull-drøm: For å unngå OL-kø skal it-driftsfolkene bo og sove i datasenteret.

Selskapet Interxion har datasenter blant annet i Brick Lane i London.

Den britiske transportministeren Norman Baker har tidligere gått ut og oppfordret byens innbyggere til å jobbe hjemme under OL i sommer, for å avlaste både miljø og kollektivtransport i en allerede tungt trafikkert by som kommer til å bli fullstendig overtrafikkert når sportsglade turister skal fra A til B.

- London: Jobb hjemme under OL

Intexion er i likhet med Baker positivt innstilt til miljøvern, men har valgt en litt annen løsning enn hjemmekontor.

For å sikre oppetiden i en periode der det poteniselt er trafikalt komplisert å komme seg kjapt på jobb, har selskapet har leid inn "sovekapsler" som de har plassert i selve datasenteret.

Datasenter med dusj

I rør med innebygget madrass som kan plasseres i stabler, skal ansatte kunne sikre seg nattesøvn samtidig som veien til jobb er svært kort - det er bare å krabbe ut, så er man klar.

Slike rør koster rundt 10.000 per stykk fra produsenten Podtime, inkludert madrass, ventilasjon, LED-lampe og innebygget strømuttak.

Ifølge Interxions talsmann vil det også installeres kjøkken og en dusj i datasenteret til teknikerne som bokstavelig talt skal bo på jobb mellom 27. juli og 12. august.

Japan

Slike soverør, sovekapsler eller hva du vil kalle det, er nok mer vanlig i Japan enn i Storbritannia.

I Japan finnes det egne hoteller tuftet på slike, der man kan legge seg nedpå om man for eksempel har vært ute og festet til de sene nattetimer, er i akutt behov for søvn og ikke vil punge ut for et helt hotellrom.

Det er Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste som sammen med en rekke andre medier omtaler dette "serverhotellet".

It Bransjen