Her er finnenes nye spillsuksess

Her er finnenes nye spillsuksess

Motorsykkelspillet Trials Evolution er tidenes raskest selgende på Xbox Live Arcade.

Samme uke som teknologinettstedet Techcrunch slakter Norges teknologiske innovasjon, ruser en av våre naboer, Finland, motoren til et brøl og kjører avgårde.

Spillselskapet Redlynx er nemlig i ferd med å ta over teten på Xbox Live Arcade, en av de viktigste spillplattformene i verden.

Trials Evolution solgte nemlig over 100.000 eksemplarer bare første døgn, ifølge Play Xbla, hvilket gjør det til tidenes raskest selgende på plattformen. En uke etter lansering er tallet på aktive spillere kommet over 350.000.

Spillet koster rundt 85 kroner. Enkel hoderegning skulle da tilsi en bruttoomsetning på rundt 30 millioner kroner første uke.

Plattformsykkel

Spillet heter Trials Evolution og er en slags hybrid mellom motorsykkelracing og plattformspill. Det er en oppfølger til Trials HD som kom i 2009 og har solgt i overkant av to millioner på spillnettverket.

Føreren av spillets motorsykkel skal overvinne tilsynelatende umulige bakker, hopp og utfordringer av forskjellige slag, for å komme i mål med færrest mulig feiltrinn og på kortest mulig tid.

Man konkurrerer også mot sine venner over internett, og spillerne kan også lage sine egne baner. Det er blitt svært godt mottatt av en samlet internasjonal spillpresse.

Redlynx ble kjøpt opp av franske Ubisoft, en av verdens største spilldistributører, i november 2011. Og finnene lager også spill for Iphone og Nintendo Wii.

Les om:

It Bransjen