Her er Motorolas iPhone-killer

Her er Motorolas iPhone-killer

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Ukas video er hentet fra IDG News Service. For noen dager siden presenterte Motorola sin nye flaggskipmobil Droid. Mobilen er den første med Android 2.0-operativsystemet, og den kommer også med en prøveversjon av Googles gratis-navigasjonsløsning Google Maps Navigation. Har Apple grunn til å skjelve i buksene? Se applikasjonen i videoen ovenfor. (PS: Videoen er på engelsk.)

Ukas rykter:

Og så var det denne iTablet-en, da... Sjefsredaktør i NY Times, Bill Keller, holdt i forrige uke en tale ved Harvards "Nieman Journalism Lab" hvor han uttrykte sine forventninger til "Apples nye tavle-pc". Det er uvisst om Keller har noen forhåndsinformasjon eller om han baserer det på den siste tidens rykter.

Det har også gått rykter om en oppgradering av MacBook Pro, etter at et spansk Mac-nettsted oppdaget referanser til to nye modeller i utviklerbetaen av Mac OS X 10.6.2. Like etter sa imidlertid Apples Phil Schiller til Gizmodo at det ikke kommer noen nye produkter fra Apple innen årsskiftet ("The holiday lineup is set.").

Ukas oppdateringer:

Apple har sluppet flere programvareoppdateringer denne uka. Først ut er Wireless Mouse-programvareoppdatering for både Leopard og Snow Leopard (programvaren til Magic Mouse).

Det har kommet en Bluetooth-oppdatering som skal fikse problemer med trådløse enheter i Windows på Mac. I tillegg har det kommet en ny versjon av iTunes, samt en ny versjon av programvaren til Apple TV :

Ukas tre mest leste på macworld.no:

1. Hjelp oss med Mac-test, vinn Office
Vi tester Apples nye Mac-er og mus og trenger din hjelp.

2. Foto-gps i lommeformat
PhotoTrackr er en gps i lommestørrelse som logger stedsdata for bildene dine.

3. Nye iMac kan bare ta inn DisplayPort-video
27-tommers iMac kan bare brukes som ekstern skjerm for enheter med DisplayPort.

God helg!

PS: Til uka kommer vi med test av Apples nye Magic Mouse, iMac og MacBook. Følg med!

Les om:

It Bransjen