Her er den raskest selgende håndholdte spillkonsollen

Her er den raskest selgende håndholdte spillkonsollen

Apple, App Store og Angry Birds med flere rekorder i spillutgaven av Guinness Rekordbok.

Siden 2008 har det eksistert en egen spillversjon av Guinness Rekordbok kalt Guinness World Records Gamer's Edition. I 2011-utgaven finnes flere rekorder som har med Apple, iPhone og App Store å gjøre, melder Macworld Sverige.

Tittelen "raskest selgende håndholdte spillsystem" tildeles iPhone 4. På lanseringsdagen 24. juni 2010 ble det solgt 1,5 milloner eksemplarer, hvilket sammenlignes med 200 000 eksemplarer av Sonys Playstation Portable (PSP) fem år tidligere. For Nintendo DS tok et en uke å nå 500 000 solgte eksemplarer i 2004.

- Lanseringen av iPhone har ikke bare endret mobilbransjen, men videospill-verdenen også, sier Gaz Deaves, spillredaktør i Guinness Rekordbok, i en pressemelding.

Nå kan det diskuteres hvorvidt det er rettferdig å sammenligne salgstallene for iPhone, PSP og Nintendo DS, ettersom iPhone er mye mer enn bare en spillkonsoll. Helt urelevant er det likevel ikke, og både Sony og Nintendo har for lengst merket presset fra Apples økende satsing på spill. Populariteten kan jo også være et tegn på at forbrukerne blir stadig mer interessert i å ha duppeditter med flere funksjoner og bruksområder, fremfor flere enheter med hvert sitt formål (en mp3-spiller, en mobiltelefon, en håndholdt spillkonsoll, og så videre)

Tittelen "mest populære programbutikk" tildeles Apples App Store. Mellom juli 2008 og september 2010 skjedde 6,5 milliarder nedlastinger fra butikken. App Store får også tittelen "største digitale spillbutikk". I september 2010 fantes det 37 362 spill tilgjengelige for nedlasting, hvilket sammenlignes med 1 100 titler på Steam og 1 300 titler på Xbox Live Indie Arcade. PS: Guinness har ikke med tall fra Android Market, men på grunn av Google-operativsystemets stadig voksende popularitet, er det grunn til å forvente større konkurranse herfra i neste års statistikk.

Ultrapopulær Angry Birds

Et antall spill for Apples mobile plattform har også havnet på rekordlista, ifølge svenske Macworld. Angry Birds har ikke overraskende fått tittelen "mest kjøpte spill i flest land". De sinte fuglene er det mest nedlastede kjøpespillet i 67 land på App Store med cirka 6,5 millioner nedlastinger.

Andre rekorder for iOS-spill inkluderer Tap Tap Revenge for mest populære App Store-spill i historien med 15 millioner nedlastinger, og Plants vs. Zombies med to rekorder i kategorien strategispill. Spillet var det mest inntektsbringende ved lansering med 1 million dollar i fortjeneste for utvikleren PopCap i løpet av de første ni dagene, samt det raskest selgende med 300 000 nedlastinger i den samme perioden.

Les om:

It Bransjen