Hilde (20) tegnet Google-logo

Hilde (20) tegnet Google-logo

Har du sett Google-logen i dag? Den er tegnet av Hilde Lorentzen, som vant Googles nordiske logokonkurranse.

I sommer inviterte Google barn og unge i Norden til å designe sin versjon av Googles logo.

Det kom inn over 10.000 logoforslag, og 20 bidrag ble plukket ut til finalen. Over 30.000 brukere har avgitt sin stemme, og Hilde Lorentzen fra Horten stakk av med seieren i konkurransen, skriver Google i en pressemelding. Lorentzens vinnerbidrag har hun kalt "Jeg elsker våren".

Stolt vinner

I dag vil Googles søkesider i alle nordiske land preges av vinnerlogoen – en prestisje ikke alle forunt. Google er kjent for å redesigne sin logo i forbindelse med feiringen av ulike høydepunkter og personligheter, og har et eget team som jobber med dette på heltid. Totalt 300 amerikanske og 700 internasjonale "doodles" har blitt utviklet og presentert på Googles søkesider siden 1998.

- Det er utrolig gøy at så mange likte mitt logoforslag og stemte meg frem som vinner. Dette gir helt klart inspirasjon for kreativiteten. Jeg kan nesten ikke vente med å se min logo på Google sine hjemmesider, sier Hilde Lorentzen.

Grønne verdier

- Doodle 4 Google er et spennende og involverende konsept, og handler i all hovedsak om lek, moro og kreativitet. Konkurransen har fått enormt god respons både i Norden og internasjonalt, og det er selvfølgelig ekstra morsomt for oss med en norsk vinner. Vinnerlogoen er absolutt i tråd med Googles verdier knyttet til miljø og grønne initiativer, sier Jan Grønbech, Googles sjef i Norge.

I dag, 15. september, vil altså flere millioner brukere kunne se Hildes logo pryde Googles hjemmesider.

Les om:

It Bransjen