Historien bak Apples første tavle-pc

Historien bak Apples første tavle-pc

Mange drømmer om en iTablet. Konseptet har imidlertid vært under utvikling siden 1980-tallet.

I løpet av det siste året har ryktene om at Apple jobber med en tavle-pc (tavle-Mac om du vil) virkelig skutt fart. Men visste du at Apple jobbet med en lignende løsning allerede for 20 år siden?

På slutten av 1980-tallet fikk noen av Apples ingeniører tillatelse til å utforske nye idéer for selskapet. Ifølge TechCrunch utviklet en mann ved navn Paul Mercer to prototyper, hvordav den ene, kalt «Pen Mac», var en tavle-pc med medfølgende penn. Tavle-pc-en var visstnok ikke mer enn 2,5 centimeter tykk.

Da Mercer endelig viste frem Pen Mac-en for Apples daværende sjef John Sculley, fikk han beskjed om at noen masseproduksjon ikke var på tale. Selskapet hadde nemlig akkurat inngått en avtale med Sharp om å utvikle en håndholdt datamaskin (det som senere ble Newton).

Til tross for avslaget fortsatte Apples ingeniører å utvikle lignende prototyper (blant annet PenLite, W.A.L.T.). Bilder av disse finner du på nettstedet This Old Mac. Der finner du også bilder av tre eldre prototyper fra begynnelsen av 1980-tallet.

Det har som sagt lenge gått rykter om at Apple har planer om å lansere en tavle-Mac. Man tror at selskapet planlegger en lansering i begynnelsen av 2010. Ryktebørsen vil ha det til at maskinen vil koste mellom 600 til 800 dollar, ha en 9- til 10-tommers berøringsskjerm og komme med en spesialversjon av Mac OS. Noe sånt som en giga-iPod eller MacBook mini.

Via Macworld.se.

Les om:

It Bransjen