Historien om verdens mest spredte pc-bilde

Historien om verdens mest spredte pc-bilde

Dette bildet er standardbakgrunn i Windows XP. Finnes kollen i virkeligheten? Den svenske kunstneren Simon Goldin har funnet svaret.

Når Simon Goldin presenterer sin eksamensutstilling ved Kunsthøyskolen i Stockholm er det med et fortografi som formodentlig er verdens mest spredte landskapsskue, skriver IDG.se.

Fotografen Charles O.Rear tok bildet av den landskapskollen ved Napa Valley på slutten av 1990-tallet.

Bildet har blitt kjent under navnet Bliss, og har siden 2001 blitt spredd over hele verden i mer enn 500 millioner eksemplarer. Vi snakker selvfølgelig om den grønne kollen som er Windows Xps standardinnstilte skrivebordsbakgrunn.

Her er kollen, foreviget av den svenske kunstneren Simon Goldin.

Goldin fikk ideen å ta et bilde av samme plassen. Det tok ni måneder med samtaler og epost med Microsoft, pr- og reklamebyråer og andre aktører før Simon Goldin fant frem til riktig kolle, og kunne ta sitt bilde.

Utstillingen "After Microsoft" er et prosjekt som forteller historien om hvordan fotografiet av kollen i Sonoma Valley kom til å sammenfalle med en global varemerkestrategi. Utstillingen handler også mye om å utforske en virtuell plass. For bildet av den grønne kollen har med tiden blitt en offentlig plass for oss alle.

It Bransjen