HP er størst på servere i EMEA

HP er størst på servere i EMEA

Men det er IBM som gjør det best i et fallende Europeisk servermarked.

IDC's kvartalmessige måling av servermarkedet er ute. Den viser at HP beholdt førsteplassen i målingen for syvende kvartal på rad med over 40 prosent av markedsandelen. Dette er i stor grad takket være den sterke posisjonen x86-teknologi innehar for øyeblikket. x86-serverne fortsatte å gjøre det sterkt.

Resultatene deres var bedre enn andre servere. Omsetningen for x86 var ned 21,3 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, men hadde vokst hele 16,7 prosent fra forrige kvartal. Totalt sto x86-servere for en omsetning på 1,7 milliarder dollar, mens andre servere brakte inn 1,2 milliarder.

IBM haler innpå

I samme periode klarte IBM å snevre inn forspranget til HP med rundt to prosentpoeng, sammenlignet med tilsvarende kvartal for ett år siden. Det RISC-baserte Power Systems fortsatte å trone på toppen av listen over de mest omsetningsgenererende serverne til selskapet, med over 300 millioner dollar i omsetning. System X, IBM's x86-system gjorde det også svært bra, med en økning på 34,2% sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Generelt viser IDC's tall at omsetningen innenfor EMEA nådde 2,9 milliarder dollar i årets tredje kvartal. Det er en nedgang på 25,7 prosent fra tilsvarende periode i fjor. Nesten en halv million enheter har blitt levert, hvilket er 24,6 prosent mindre enn i det samme kvartalet 2008.

Sammenlignet med andre kvartal steg omsetning og produksjon med henholdsvis 1,9 og 8,4 prosent. Det er oppløftende tegn på at det verste muligens er over i det som har vært det tøffeste servermarkedet siden IDC startet å komme med sine målinger. Dette var det første kvartalet servermarkedet innenfor Emea kunne melde fra om vekst siden fjerde kvartal i 2008.

It Bransjen