HP-topp i hemmelig Telenor-møte

HP-topp i "hemmelig" Telenor-møte

Toppsjef Mark Hurd har vært i møter med Telenor og EDB. Hva de snakket om, vil ingen ut med.

Hewlett-Packard-direktør Mark Hurd var onsdag i Norge for å møte EDB-sjef Endre Rangnes, samt hovedeieren Telenor.

Dagens Næringsliv fikk som eneste avis intervjue HP-toppen. Men hverken han eller Rangnes vil si hva møtene mellom Hurd og de norske selskapene gikk ut på.

LES OGSÅ: EDB får gigantavtale med HP

- Vi er alltid ute etter oppkjøpskandidater, sier Hurd til DN, uten å si om det gjelder konkrete planer om oppkjøp av EDB.

- Det ligger an til tettere samarbeid med HP, men det er for tidlig å kommentere enkeltprosjekter, sier Rangnes til DN.

Ifølge avisen er det grunn til å tro at HP er interessert i EDBs finans- og banktjenester, men ingen vil altså snakke om dette.

I juni bestemte EDB seg for å standardisere på HP, i en avtale som ble betegnet som en av de største som HP har inngått på programvare globalt.

LES OGSÅ: EDB-avtalen verdt flere hundre millioner for HP

Siden EDB-avtalen allerede er underskrevet, er det trolig andre grunner til Hurds besøk. HP kan ha ambisjoner om å fylle hullet etter IBM i det såkalte Ultra-prosjektet. Telenor har gått til søksmål mot IBM etter at avtalen om å kjøpe utstyr og tjenester fra IBM til to milliarder kroner over fem år, har havnet i rettsvesenet.

LES OGSÅ: Telenor saksøker IBM

Det Hurd derimot vil snakke om, er finanskrisen.

- Jeg skulle ønske det var mer snakk om vekst og innovasjon, fremfor bare å beskytte det bestående. Vi har lang tradisjon for å skape suksessrike selskaper i USA. HP ble jo skapt av to guttunger i en garasje, sier Hurd, som i fjor ble kåret til årets forretningsmann i USA.

LES OGSÅ: HP skal selge Tanberg

Nå frykter han for hva den finansielle situasjonen vil ha å si for it-bransjen.

- Gitt at bruttonasjonalproduktet går videre ned, har jeg problemer med å se for meg at it-bransjen greier tre til fire prosent vekst fremover, sier Hurd, som tror nedgangstidene vil føre til nye oppkjøp og fusjoner, noe hans firma alltid vurderer.

- Spørsmålet er om bedrifters kapital forblir i balansen, eller blir spørytet inn i økonomien.

Les om:

It Bransjen