HP vil forandre spillverdenen

HP vil forandre spillverdenen

Spill er big business om dagen, verdt hele 250 milliarder kroner i året ifølge eksperter. HP vil ha en bit av kaka.

Mens selskaper som Sony, Microsoft og Nintendo slåss om spillernes gunst på konsollmarkedet, velger HP å satse på hard core-spillerne som fortsatt holder seg til pc.

LES OGSÅ: Alver, dverger og troll fra Microsoft

HP ønsker å satse på mobile spill, dataspill og nettspill. Ikke minst det siste er en gullgruve om de lykkes, det er spill som World of Warcraft et godt bevis på.

- Når vi nå velger å satse i denne sfæren er det på tide å ta av hanskene, sier Rahul Sood, grunnleggeren av Voodoo PC, nå sjef for HPs spillavdeling til BBC.

Før jul kjøpte HP opp Voodoo PC, et selskap som lager spill-pc-er for de virkelig kravstore. Konkurrenten Dell kjøpte på sin side opp enda mer kjente Alienware.

Nå ser vi de første resultatene av oppkjøpet. HP vil satse hardt på det voksende spillmarkedet i fremtiden, og Voodoo er svaret.

Fri tilgang gir resultater

Etter oppkjøpet fikk Voodoos ansatte leke fritt i HPs forskningssenter, noe som har resultert i en rekke prototyper som kan forandre måten vi spiller på.

Blant ideene folket fra Voodoo har pønsket seg frem til er en buet skjerm for spillbruk. Buen gjør at spilleren kan vri hodet til sidene for å se mer av det som skjer rundt seg.

Det kan være nyttig i for eksempel bilspill, hvor du i dag må trykke på knapper eller spaker for å se ut av sidevinduene. Med den nye løsningen vil du bare trenge å vri litt på hodet for å få full oversikt over det som foregår rundt deg på banen.

Monstre i Oslos gater

Selskapet har også utviklet en håndholdt spillmaskin de tester ut om dagen. Håndholdte spillkonsoller er for så vidt ikke noe nytt, men når HP først hadde muligheten, tok de den helt ut.

Den håndholdte saken benytter seg nemlig av teknologi for såkalt augmented reality, hvor bildet på skjermen viser omgivelsene du er i, men med 3D-modeller lagt over bildet.

Det gir mulighet for å for eksempel se monstre gå rundt deg i byen eller å bytte ut kaffesjappa på hjørnet med en kro fra middelalderen. Eller hva med å se Oslo Plaza som tårnet til Sauron i Ringenes Herre?

Mulighetene er utallige, nå gjenstår det bare å se om HP velger å sette i gang produksjon av konsollen, eller om den forblir låst bort i forskningssenteret deres.

Uansett ser det ut til at HP nå tar spill på alvor, og det blir spennende å se hva de kommer med i tiden fremover. Vi kan jo håpe det er noe mer spennende enn bare enda en kraftig spill-pc.

Les mer på BBCs nettsider.

LES OGSÅ: Ny virkelighet gjennom avanserte briller

Les om:

It Bransjen