Huawei større enn Ericsson

FIBERKONGE: Huawei går forbi Ericsson i mobilnettverkutbygging i verden. Markedet er drevet av Kina og andre vekstmarkeder, som denne Viet-tel utrullingen i Kamerun. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Huawei større enn Ericsson

Mobilnettene bygges for det meste av Huawei, med Ericsson rett etter. Nye Nokia kommer hakk i hel og er en seriøs topputfordrer.

I en fersk rapport fra analyseselskapet Dell’Oro går det fram at Huawei i de to første kvartalene i år var større enn Ericsson globalt.

Tett på toppen

Det er på hengende håret, riktignok: Huawei har 30 prosent av markedet mens Ericsson har 28 prosent, melder Nyteknik.se.

Sammen med Nokia har denne trioen 75 prosent av markedet.

Det er Radio Access Network-markedet med utbygging av 2G, 3G og 4G-nett som drives at voldsom utrulling i Kina. Det er riktignok ikke nok til å gi vekst globalt, andre kvartal i år var tredje kvartal på rad der totalmarkedet sank.

Årsaken skal være avmatting i utrulling av 4G-nettverk i modne markeder i Europa og Nord-Amerika.

– Det er vanskelig å se hvordan markedet vil komme over i vekst igjen når 4G-utrullingen i Kina stabiliseres. Det globale RAN-markedet uten Kina har gått nedover i åtte påfølgende kvartaler, forteller s

Han legger til at Ericsson fortsatt er største aktør når Kina holdes utenfor tallene.

Vekstimpulser i avtagende marked

Framover vil toppen utfordres av Nokia etter oppkjøpet av Alcatel-Lucent. Disse to kombinert har 27 prosent markedsandel for RAN totalt, men er markedsleder med 29 prosent i 4G-markedet alene. Her er Huawei nummer 2 globalt med 27 prosent og Ericsson nummer 3 med 25 prosent.

Den sterkeste veksten for en enkeltfaktor i RAN-markedet er småcelle-salget i bedriftsmarkedet. Målt mot året før tredoblet salget av småceller-sendere seg i andre kvartal i år.

It-bransjen