Humac kjøpt av russere

Humac kjøpt av russere

Den danske Apple-spesialisten Humac er kjøpt opp av den russiske forhandlerkjeden ECS.

Den danske forhandlerkjeden Humac, som spesialiserer seg på produkter og løsninger fra Apple, har det siste året slitt med økonomien.

Etter at selskapet tidligere i år la frem et millionunderskudd som følge av en kraftig omsetningsnedgang har det vært spekulert i om kjeden ville bli kjøpt opp. På fredag ble det bekreftet at Humac er solgt til den russiskeide ECS-gruppen, skriver danske Computer Reseller News (CRN).

Humac har 15 butikker i Norden og fem butikker i Norge.

Gjennom overtakelsen får ECS en fot innenfor på det skandinaviske markedet. Ifølge Alexander Domanitsky, som er ansvarlig for retailaktiviteter i ECS og overtar direktørstolen etter nåværende Humac-direktør Sten Mortensen, planlegger selskapet å bruke Humac som en plattform for å vokse videre i området.

Han sier imidlertid ikke noe konkret om fremtiden for de rundt 200 ansatte i Humac.

- De endelige planene for virksomhetens utvikling vil vi jobbe med i løpet av sommeren. Nå vil vi først og fremst lære virksomheten og medarbeiderne å kjenne og sørge for at kundene får oppleve hva Humac kan tilby, sier Alexander Domanitsky til CRN.

Selskapets tidligere eier, islandske Bjarni Akason, kjøpte i desember i fjor samtlige Humac-butikker i de fem nordiske landene. Han gleder seg over at det nå er funnet en løsning for selskapet.

- Vi har i en periode lett etter en ny eierstruktur for Humac. Med ECS-gruppen som eier får Humac både tilført den nødvendige finansielle styrken, og samtidig er det store muligheter for synergier og stordriftsfordeler innenfor gruppen, sier han.

It Bransjen