IBM kutter i direktesalget

IBM kutter i direktesalget

IBM skal kun selge direkte til kunder med mer enn 1 000 ansatte.

IBM har avviklet sin direktesalgsavdeling som jobber med kunder i det IBM kaller mellommarkedet, eller bedrifter med mellom 100 og 1 000 ansatte.

Fremover skal selskapet utelukkende bruke ressurser på å styrke partnernes eget salgs- og markedsføringsarbeid.

- Vi har bestemt at mellommarkedet utelukkende skal drives av Business Partnerne, sa Marc Dupaquier, direktør for IBMs aktiviteter i mellommarkedet, til Itchannelplanet.com i januar, da den nye strategien først ble kjent.

Selskapets egne selgere flyttes til andre områder, og vil blant annet brukes til å hjelpe partnerne med leads og drive salgsutvikling. I tillegg har produsenten redusert antallet markedsføringskampanjer rettet mot mellommarkedet fra nærmere 60 til 10.

- Vil finne egne leads

Målet med det nye initiativet er å gi partnerne større kontroll over selve salget, mens IBM bistår med støtte og pakkeløsninger spesielt tilpasset behovene til mellomstore kunder.

Fra nå vil selskapet fokusere på å hjelpe partnerne med å få mest mulig ut av sine egne leads, fremfor å videreformidle leads til kanalpartnerne - en prosess som ifølge Dupaquier var både tungvint og kompleks.

- Partnerne har fortalt oss at de vil finne sine egne leads heller enn å få dem fra oss, sier han.

Til danske Computer Reseller News sier Michael Heegaard, som leder IBM Business Partners Nordic, at selskapet har brukt årets første kvartal på omstruktureringene.

- Vi har bestemt oss for å ta vår egen medisin. Det er viktig at partnerne våre kan bygge opp forretningen sammen med IBM og stole på oss som en stabil partner, sier Heegard.

Han ønsker ikke å spesifisere hvor mye selskapet investerer i satsingen i Norden, men sier at det nye initiativet innebærer en dobling av partnernes markedsføringsbudsjett. Ifølge Itchannelplanet tilsvarer satsingen totalt 130 millioner dollar i salgs- og markedsføringsressurser til partnerne.

Satser på pakkeløsninger

Det nye initiativet omfatter også en rekke nye ferdigkonfigurerte løsningspakker, som består av programvare, maskinvare tjenester som kan kombineres på ulike måter.

Målet er å gi partnerne løsninger rettet mot ulike områder, som business analytics, databeskyttelse og dynamisk infrastruktur.

Først ut er en relansering av IBMs Comprehensive Data Protection-løsning, som allerede er del av selskapets Express Advantage-portefølje.

Denne består av Tivoli Storage Manager, System x-servere, System Storage DS3200, finansieringsløsninger fra IBMs Global Financing-avdeling samt implementeringstjenester.

Les om:

It Bransjen