IDC slakter egne prognoser

IDC slakter egne prognoser

IDC har mistet troen på it-bransjen, og halverer vekstestimatene for de neste fire årene.

Finanskrisen får mange norske og internasjonale it-selskaper til å roe ned investeringene for kutte utgiftene. Dermed blir også veksten i it-sektoren begrenset.

Tidligere har analyseselskapet IDC uttalt at de globale it-investeringene vil øke med 5,9 prosent i 2009.

Det er ikke spesielt høyt når man tar med vekstmarkedene, men nå tror IDC at investeringsviljen vil bli enda mindre.

LES OGSÅ: Slik overlever du krisen

Computerworlds søsterside It 24 i Sverige forteller at analyseselskapet har observert en kraftigere nedbremsing i investeringer enn hva de hadde regnet med. Dette fører igjen til at prognosene for 2009 bli skrudd kraftig ned.

Nå tror IDC at it-investeringene i 2009 bare vil øke med 2,6 prosent, altså under halvparten enn hva de tidligere antok.

De er ikke lenger i tvil om at finanskrisen nå vil gå hardt ut over it-sektoren. Cisco melder om svakere etterspørsel enn antatt. Og Intel har nedjustert sine salgsprognoser med én milliard dollar.

LES OGSÅ: Kraftig stup for outsourcing

IDC skriver videre i sin nye rapport at it-bransjen vil tape mer enn 300 milliarder dollar i omsetning de neste fire årene på grunn av de minskede it-investeringene.

Og det skal ta så lang tid som fire år før it-bransjen kan regne med en vekst på seks prosent. Tidligst i 2012 kan it-bransjen være tilbake på skinnene, mener analysebyrået.

LES OGSÅ: It-sjefer med mer penger i 2009

Les om:

It Bransjen