IE6 er død - her er beviset

IE6 er død - her er beviset

- Takk for de gode tidene, sa Microsoft under begravelsen.

Et webutviklingsselskap har holdt begravelse for nettleseren Internet Explorer 6 (IE6), skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Ifølge selskapet bak begravelsen, Aten Design Group, bar det hele mer preg av irsk våkenatt enn trist prosesjon.

- Det var flott å komme sammen med folk i bransjen og dele minner om IE6. Folk var virkelig glade i begravelsen, og det var veldig moro, sier Jon Clark, forretningsutviklingsdirektør i selskapet.

Det var i forrige uke at selskapet kunngjorde nettleserens død på siden IE6funeral.com.

- Internet Explorer 6, beboer på internettet i over åtte år, døde på morgenen 1. mars i Mountain View, California, som et resultat av en arbeidsskade som oppstod på Googles hovedkvarter, ble det sagt i minnegudstjenesen.

Referansen til 1. mars kommer etter at søkemotorgigantens nylige uttalelse om at de ikke lenger vil støtet IE6 for Google Doc- og Google Sites-tjenestene fra og med 1. mars. Youtube vil ikke lenger støtte IE6 fra 13. mars.

Microsoft til stede

Mellom 80 og 100 folk møtte opp i begravelsen torsdag kveld. Det meldte seg på såpass mange at Aten Design Group måtte flytte begravelsen fra sitt eget kontor og til et større lokale.

- Det var et flott arrangement, sier Clark.

Microsoft fikk også med seg at det skulle foregå en begravelse. IE-teamet sendte blomster med et kort der det stod: «Takk for de gode tidene, IE6. Vi ses på MIX-konferansen der vi vil vise frem litt av IE-himmelen». På MIX-konferansen 15. – 17. mars vil Microsoft avsløre flere detaljer om tippoldebarnet IE9.

En egen representant fra Microsofts pressekontor møtte også opp og tok bilder i begravelsen.

IE6 lå pent i kisten med en falsk kropp og en IE6-logo som hode. De oppmøtte hadde fått beskjed om å kle seg korrekt, og mange kom med sorte klær. Stearinlys ble tent og mange holdt taler.

Lenge vært drapstruet

Clark vil ikke si hvor mye begravelsen kostet selskapet.

- Det ble ikke bare investert penger. Vi brukte litt for lang tid på arbeidet også. Jeg brukte et hav av tid i garasjen på å lage kisten.

Siden februar 2009 har IE6 hatt en «Drep IE6»-kampanje rettet mot seg. Kampanjen har eskalert når også Twitter-koret begynte å rope dette budskapet. Microsoft har også vært med på lignende kampanjer, riktignok på en litt mildere måte enn drapstrusler. «Venner lar ikke venner bruke IE6,» har deres mantra vært. Også norske myndigheter har i nyere tid advart mot den gamle nettleseren.

- Hvis dette har skapt noen bevissthet om hvilke nettlesere folk brukere, ville det vært veldig bra. Kanskje folk investerer litt tid i å tenke over hvilken netteleser de bruker. Forhåpentlig vil de oppgradere om det er IE6, sier Clark.

Ifølge februar-statistikk over nettleserbruk, bruker for tiden under 20 prosent IE6, et tall som står i fritt fall.

Det er litt stridigheter om når IE6 faktisk dør. Siden ie6death.com har en nedtellignsfunksjon som teller ned til støtten for nettleseren offisielt avstenger fra Microsofts side.

Vil du si noen ord til minne om IE6? Del dine beste eller verste minner nedenfor!

It Bransjen