- Ikke plass til Gateway-servere

- Ikke plass til Gateway-servere

Gateway har store ambisjoner for sin serversatsing, men IDC tror produsenten får en vanskelig jobb i Norden.

Acer-eide Gateway lanserte nylig en rekke nye server- og lagringsløsninger myntet på små og mellomstore bedrifter.

Samtidig jobber produsenten nå med å få innpass i serverporteføljene hos europeiske forhandlere. Målet er å øke markedsandelen på det internasjonale servermarkedet til 10 prosent innen 2011.

For å få til det har produsenten annonsert en rekrutteringskampanje der 1 000 nye forhandlere skal inn i hvert av flere av de store europeiske markedene.

John King, ansvarlig for forretningsutvikling innen servere og lagring for små og mellomstore bedrifter i Gateway, sier til britiske V3 at selskapet er ute etter forhandlere i ulike geografiske og vertikale markeder for å sikre at partnerne ikke kjemper om hverandre om de samme kontraktene.

- Vi ser etter folk som har fokus på verdibudskapet og som ønsker å skille seg ut fremfor å bare få nok en produsent inn på lageret, sier han.

For lite marked

I Norden er Gateway relativt ukjent, samtidig som de store produsentene dominerer servermarkedet.

De fleste serverforhandlere selger i dag gjerne produkter fra HP og ytterligere ett merke, som Fujitsu eller IBM. I dag står HP for halve markedet for små x86-baserte servere, mens Dell og IBM har ytterligere 30 prosent av markedet.

Det kan gjøre jobben vanskelig for produsenten, ifølge IDC, som ikke tror det er plass til Gateway på det nordiske markedet. Til danske Computer Reseller News (CRN) sier IDC-analytiker Anders Elbak at han ikke tror nordiske forhandlere har plass til nok en produsent.

- Serverne er i bunn og grunn like, så jeg har vanskelig for å se hva Acers argument skal være bortsett fra at de kan selge dem litt billigere, sier Elbak til CRN.

Anders Elbak viser til Lenovos feilslåtte forsøk på å lansere en egen serie med mindre servere i Danmark og Norden for halvannet år siden, og konkluderer med at markedet er for lite for flere serverprodusenter.

- Det er begrenset hva det er plass til i Norden, og jeg tror ikke at det er den store interessen ute hos forhandlerne til å bytte, sier han.

Les om:

It Bransjen