- India fortsatt best for offshoring

- India fortsatt best for offshoring

Gartner har rangert de ti beste landene for utsetting av it i Asia.

India er overlegen, men Kina er en betydelig utfordrer. Lønnsnivået for it-fagfolk i India har økt betydelig de seneste årene, og det gir fremfor alt kineserne store muligheter, viser en ny rapport fra analyseselskapet Gartner.

Australia, New Zealand og Singapore gir ingen store kostnadsfortrinn. Filippinene, Indonesia, Malaysia, Thailand og Vietnam er spennende, med har fortsatt mange utfordringer. Pakistan synes ikke lenger å være så attraktiv, og havner i en kategori sammen med Bangladesh, Nord-Korea og Sri Lanka som ”kan vurderes”.

Avhenger av risiko

Hvilket land hvor det er best å være er avhengig av hvilken risiko man er villig til å leve med. Sikkerhetseksperter er paranoide. Ledere må veie sikkerhetsnivået i forhold til kostnadene for sikringstiltakene.

Er sikkerhet og forretningsklima viktigst, er det tre steder som peker seg ut; Australia, Singapore og New Zealand.

Samtidig sliter Australia med sitt eget kostnadsnivå på grunn av kursøkning på den australske dollaren. Australske virksomheter vurderer selv å sette ut sin it til andre steder.

Valgkriterier

For å foreta sitt valg må man vurdere en rekke kriterier. Gartner fremholder databeskyttelse, forretningsklima, intellektuelle rettigheter, juridiske forhold, kulturtilpasning, personvern, politisk klima, regulativer, sikkerhet, språk og valuta.

Vietnam er det aller beste stedet hvis kostnader er helt avgjørende, men er brukbar eller dårlig på alle av de andre kriteriene.

Infrastrukturen for it er de fleste stedene god eller fremragende med unntak av Indonesia og Vietnam. Les videre på neste side!

It Bransjen