- Ingen rosa alver

- Ingen rosa alver

Regissør Gaute Godager lovet sterk voksenaction da internasjonal presse flokket seg rundt voldsikonet Conan under gårsdagens lanseringsvisning.

I går var lanseringsfesten for det lenge etterlengtede ”Age of Conan” fra Funcom. Et stort oppbud av norsk og internasjonal presse, spillentusiaster og til og med enkelte finansfolk hadde funnet veien til Latter på Aker Brygge, der pressevisningen ble holdt. Der ble spillfunksjonene demonstrert i sin helhet, med en god porsjon nedsabling, blod og sterke offer-scener.

- Det er et spill med meget høyt tempo. Det er et voksent spill, og det blir ingen rosa alver med rosa traktorer, ler spillregissør Gaute Godager i Funcom.

Han mener selv at spillet ikke har noen mer voldelig form enn enkelte voldsfilmer. Og med primitive våpen, blod og gørr, mystikk og lettkledde damer, vil nok spillet tiltrekke seg gutter mer enn jenter.

LES OGSÅ: Blodig og storslagen Conan

- Det vil nok bli en viss skjevfordeling blant brukerne, vil jeg tro, sier Godager.

Oppdatert

Funcom har med spillet forsøkt å legge mye vekt på det spillfaglige, og har jobbet hardt for å ha det siste innen teknologi og trender.

- Vi kan ikke komme og tilby noe gammelt, vi må passe på å ha noe nytt. Det er klart at vi har måttet kompromisse på mye, men ikke på det visjonære med spillet, som den aktive deltakelsen. Det har vært spennende og utfordrende, sier Godager.

Har møtt motgang

Funcom har jobbet med spillet i snart fem år, og staben har økt fra 30 til 150. Lanseringen er blitt utsatt en rekke ganger og selskapet har slitt med dårlige resultater. Likevel spådde flere av spillekspertene en lysende fremtid for Funcom etter at spillet kommer på markedet.

LES OGSÅ: Conan til unnsetning

CONAN-FAN: Oskar Linder (19) gleder seg stort til å spille " Age of Conan" fra Funcom. (Foto: Mats Lillesund)

Spent fans

I tillegg til presse hadde det møtt opp et stort antall fans og betatestere som også var inviterte til visningen. Blant dem var Oskar Linder (19) som har tatt turen fra Stockholm. Han tilhører en gruppe, eller guild som det kalles i gamer-verdenen, som kaller seg for ”The Legion of the Damned”.

- Jeg har høye forventninger til spillet. Jeg har vært med på den åpne beta-testingen, og det er et veldig bra spill. Spesielt vil jeg fremheve karakterene og historien, sier Linder.

LES OGSÅ: USA vil ha norsk Conan

Det var over 100 personer fra utlandet på pressevisningen i dag, blant annet fransk, tysk og spansk presse.

Computerworld var tilstede i går kveld og dekker begivenheten. Følg med i utover dagen.

Les om:

It Bransjen