Ingen vet hvorfor Nord-Korea følger Jimmy

Ingen vet hvorfor Nord-Korea følger Jimmy

25-årige Jimmy Dushku fra USA er den eneste tvitreren som har vakt Nord-Koreas interesse. Men hvorfor?

Det er Comon.dk som skriver om den unge, amerikanske eiendomsinvestoren Jimmy Dushku. Tilsynelatende er han en helt alminnelig fyr, han sier han ikke aner hvorfor Nord-Koreanerne har begynt følge han på Twitter.

Nord-Koreas offisielleTwitterprofil (som forøvrig er hacket for tiden) har over 18.000 følgere, men selv følger den kun tre andre kontoer. To av disse en knyttet til regimet, mens den tredje er amerikanske Jimmy.

Så, hvordan skiller Jimmy seg fra resten av Twitters i overkant av 200 millioner brukere?

Vel, Dushku er i enkelte kretser kjent for å være en av USA største fans av det britiske bandet Coldplay. Comom.dk skriver at det er uvisst om Kim Jong-un deler begeistringen for Coldplay, og om dette kan være årsaken bak ”vennskapet”, som for øvrig startet i 2010.

Dushku sier han av ren høflighet valgte å følge Nord-Korea tilbake på det sosiale nettverket, men at ikke har noen som helst tilknytning til landet. Han understreker også at han ikke har noen sympati med regimet. Likevel har dette besynderlige Twitter-vennskapet ført til at han har mottatt mange dødstrusler og beskyldninger for å være en hemmelig agent for Nord-Korea.

Han har utvekslet noen meldinger med den nordkoreanske kontoen, og Dushku skal ha fått en invitasjon til det ellers forholdsvis lukkede landet.

- Jeg hadde elsket å se Arirang-Festivalen, sier han.

It Bransjen