Ingram Micro fyller 30 år

Ingram Micro fyller 30 år

Startet med programvare til bokhandlere og er nå verdens største teknologidistributør.

Ingram Micro feirer denne sommeren 30 år. Grunnlaget for det som i dag er verdens største teknologidistributør ble lagt i California i juli 1979, da ekteparet Geza Czige og Lorraine Mecca startet selskapet Micro D for å selge programvare til bokhandlere.

Det første året omsatte selskapet for 3,5 millioner dollar. I 1989 kjøpte Ingram Industries alle aksjene i Micro D og fusjonerte selskapet med Ingram Computer. Samtidig byttet selskapet navn til Ingram Micro D – D-en ble imidlertid droppet fra navnet i 1991.

I 1996 lanserte selskapet nettsiden www.ingrammicro.com. Det samme året ble selskapet skilt ut fra privateide Ingram Industries og notert på New York Stock Exchange under navnet IM.

- Selskapet har kommet en lang vei siden den beskjedne oppstarten i 1979, da to lærere gikk sammen om å distribuere dataprodukter under navnet Micro D, sier Greg Spierkel, administrerende direktør i Ingram Micro, i en pressemelding.

- I løpet av disse 30 årene har vi vært gjennom alle de ulike økonomiske syklusene og står i dag sterkt. Vårt fokus er på lønnsom vekst for selskapet samtidig som vi hjelper leverandørene og forhandlerpartnerne våre verden rundt med å vokse. Dette er mulig takket være kollegene våre verden rundt. De fortjener ros for sin robusthet, innovasjonsevne og integritet, sier han.

Ingram Micro la i andre kvartal i år ned sin breddevirksomhet i Norge, Danmark og Finland.

LES OGSÅ: Ingram Micro legger ned i Norge

Les om:

It Bransjen