Instagram får puppe-kritikk

Instagram får puppe-kritikk

Ammende kvinner raser mot Instagram etter å ha fått puppene kastet ut.

Tech-nettsiden The Daily Dot skriver at nettsiden TheLeakyBoob, et forum for ammende mødre, har blitt sparket ut av Instagram. De ammende mødre er angivelig nå i harnisk.

Grunnen til at siden har blitt kastet ut, skal være at bildene som The Leaky Boobs lastet opp til profilen, var i strid med reglene til den Facebook-eide bildetjenesten.

Ifølge The Daily Mail har ikke Instagrams reglement, i motsetning til Facebook, noen unntak for bilder av ammende kvinner.

Etter at The Leaky Boob har brukt Facebook-siden sin (som for øvrig har mer enn 100.000 ”liker”) til å klage over utkastelsen fra Instagram, valgte Instagram imidlertid å svare. De sier nå dette dreier seg om en misforståelse.

Kommer i kjølvannet av Facebook-kritikk

Denne saken kommer kort tid etter at Facebok har vært utsatt for kritikk for å tillate innhold som angivelig promoterer vold mot kvinner, samtidig som de sensurer innhold som av mange blir oppfattet som uskyldig nakenhet, påpeker Computerworld Danmark.

Jessica Martin-Weber, som er grunnleggeren av TheLeakyBoob.com, er ikke fornøyd med Instagrams forklaring.

Hun sier til The Daily Dot at hun tre ganger i løpet av en uke har opplevd at ammebilder har blitt kategorisert som innhold som strider mot bildetjenestens retningslinjer.

Hun hevder at hvis dette er snakk om en misforståelse eller en feil, så har Instagram begått den samme feilen utallige ganger.

Har mottatt unnskyldning

TheLeakyBoob har imidlertid fått en unnskyldning fra Instagram og har fått gjenåpnet sin profil.

Dette er ikke første gangen TheLeakyBoobs har blitt sensurert på sosiale medier.

I 2011 fikk de sin Facebook-side lagt ned, men denne ble gjenåpnet etter mer enn 10.000 klager fra amme-sidens brukere.

Selv om Instagram sier de forbyr all form for nakenhet så er det ikke noe problem å finne mengder med bilder som regelrett kan beskrives som porno.

It Bransjen