Internet Explorer på fremmarsj

Internet Explorer på fremmarsj

IE8 drar lasset, mens Chrome og Firefox mister oppslutning.

Ny måned, nye nettlesertall. I juli har Microsoft Internet Explorer (IE) vunnet terreng, og har nå en brukerandel på 60,7 prosent. Det er andre måneden på rad at IEs markedsandel stiger. I juni var tallet 60,3.

IE stjeler markedsandeler fra Mozilla Firefox og Google Chrome. Sistnevnte faller dermed for første gang på nesten to år. Chromes prosentandel er nå 7,1 prosent – ned fra 7,2, mens Firefox har 22,9 prosent – ned fra 23,8, ifølge tallene fra Net Applications.

Tallenes tale viser at det er IE8 som har sørget for økte andeler. Den brukes nå av 26,9 prosent av verdens befolkning – 30,3 om man tar høyde for kompabilitetsmodusen som er innebygget.

Vanskelig å fastlå sikkert

Opera stiger også noen promille, fra 2,2 til 2,5 prosent ifølge tallene. Safari går fra 4,9 til 5.

Net Applications sier at de i generelle trekk baserer statistikken sin på overvåkning av 40.000 nettsider og 160 millioner unike brukere.

Om det er 160 millioner brukere også i sommerferien er usikkert, så det blir spennende å se om prosentandelen vil gå tilbake til mai-modus når sommerferien er over.

Konkurrent med andre tall

Net Applications’ konkurrent Statcounter opererer med noe andre tall. De mener IEs brukerandel for juli er 52,7 som i så all innebærer et ørlite fall på 0,2 prosentpoeng sammenlignet med selskapets juni-tall.

Firefox ligger ifølge Statcounter på 30,7 prosent, et fall på et halvt prosentpoeng, mens Google Chrome ligger på 9,9 – en økning på 0,6 prosentpoeng. Opera er her stabil på 1,9 prosent, mens Safari er stabil på 4,1.

It Bransjen