iPad hjelper både musikere og døve

iPad hjelper både musikere og døve

Video: Dirigent Esa-Pekka Salonen og hørselshemmet reise-skribent forteller.

Apple har nettopp lansert to nye iPad-reklamevideoer.

Disse føyer seg inn i rekken av filmer i Your Verse-kampanjen.

iPad i orkesteret

Dirigent Esa-Pekka Salonen, som også er kjent for samarbeid med Oslo-Filharmonien, forteller om hvordan han benytter seg av en iPad både til å hjelpe seg som dirigent - og også når han komponerer egen musikk.

Han har faktisk fått utviklet en egen app for å la nye lyttere oppdage aspekter ved klassisk musikk, og den er vel verd en titt: The Orchestra fokuserer på utdrag av kjente verker, og lar en se både video og noter i sanntid. 70 kroner i iTunes AppStore her .

For å lese mer om Esa-Pekka Salonen og hvordan han benytter en iPad til å komponere, kan du gå til denne nettsiden hos Apple, hvor dette er illustrert i flere filmsnutter.

iPad på reise

Chérie King på sin side lever i en verden uten lyd. Men det hindrer henne ikke i å reise. Og for å hjelpe seg med kontakten med utenomverdenen har hun god hjelp i sin iPad.

Enkle ting som hørende tar for gitt kan fort bli vanskelig for den som ikke hører selv, men med en underskog av apper for reiseinformasjon, blogging, oversetting og fotografering beviser King at man kan klare å komme seg kloden rundt likefullt. På egenhånd, om det så skal være.

For å lese mer om hvordan King utforsker verden, kan du se en rekke flimklipp hos Apple her .

Video

Se begge promo-videoene nedenfor.

It Bransjen