- Ipad-kundene er unge og rike

- Ipad-kundene er unge og rike

De mest entusiastiske Apple Ipad-kjøperne har romslig inntekt og minst én Apple-enhet fra før, ifølge NPD Group.

De kundene som kommer til å være mest interessert i å kjøpe en Apple Ipad har allerede minst én Apple-enhet, inntekt på over 590 000 kroner og er mellom 18 og 34 år gamle.

Det viser en ny undersøkelse fra NPD Group, som har spurt 2 000 potensielle kunder over 18 år.

I undersøkelsen kommer det frem at de forbrukerne som kjenner best til Apple Ipad er de som allerede eier et Apple-produkt (82 prosent), forbrukere med årsinntekt på mer enn 590 000 kroner (80 prosent), og i aldersgruppen 18 til 34 år (78 prosent).

Disse gruppene utgjør de forbrukerne som er mest interessert i å kjøpe en Ipad. 27 prosent av alle mellom 18 og 34 år og 24 prosent av de som allerede eier et Apple-produkt sier de er "ekstremt" eller "svært" interessert i å skaffe det nye produktet.

Til sammenlikning uttrykte bare 18 prosent av det totale antallet spurte det samme. Samtidig melder melder NPD videre at de antar at bare ni prosent av selv de mest entusiastiske kundene vil være "ekstremt" eller "svært" interessert i å kjøpe en Ipad i løpet av de neste seks månedene.

- Må sørge for innhold

Stephen Baker, direktør for bransjeanalyser i NPD, skriver i en kommentar at resultatene i undersøkelsen peker på at Apple må sørge for at mye er klart på innholdssiden når Ipad kommer på markedet, for å kunne tilfredsstille kundenes behov.

Baker skriver videre at 18- til 34-åringene sannsynligvis er den kundegruppen som i størst grad vil se Ipad som en enhet til å hovedsakelig spille musikk eller surfe på internett med.

Men ettersom mange av disse potensielle kundene allerede har en Ipod Touch eller en bærbar pc med disse to hovedfunksjonene, kommer mange til å avstå fra å bruke de 500 dollarene som enheten vil koste når den kommer på markedet.

- Dette innebærer at Apple må få på plass innholdsavtaler for å sørge for det som antakelig vil være produktets beste og mest langsiktige verdibudskap, altså høykvalitets mediabruk, skriver Baker.

It Bransjen