It-folk ødelegger for modeller

It-folk ødelegger for modeller

It-arbeidere og modeller kommer inn i USA på samme kvote. Nå krever modellene eget visum, etter å ha blitt danket ut i årevis.

It-arbeidere og modeller får arbeidstillatelse på samme visumkvote i USA. Visumet heter H-1B og gjelder arbeidere med spesialkompetanse. På grunn av terrorfrykt, ble antall årlige visum i 2004 redusert fra 200 000 til 65 000. Dette har skapt problemer for modellbransjen, da it-folkene stikker av med den største potten, skriver BT.

LES OGSÅ: Ring en ugle

Dermed har kongressmann Anthony Weiner nå foreslatt at modellene skal slippes inn på sitt eget spesielle visum, slik at det både blir plass til flere it-folk og modeller. Dette er viktig for å sikre moteindustrien, mener Weiner. En annen kongressmann, Steve King, mener at et slikt forslag burde kalles «Ugly American Act», fordi det insinuerer at det ikke finnes nok pene amerikanere som moteindustrien kan benytte seg av.

LES OGSÅ: Pornosurfet på nonnens pc

Også store it-selskaper som Microsoft sliter med å få tak i nok folk, og Bill Gates oppfordret Senatet i fjor til å åpne landegrensene for vitenskapelige talenter.

Les om:

It Bransjen