It-gründer hallik-siktet

It-gründer hallik-siktet

Navision-gründer Erik Damgaard er pågrepet og siktet for hallikvirksomhet.

Det danske kjendisparet Erik Damgaard og Anni Fønsby ble i dag arrestert i forbindelse med opprullingen av en stor prostitusjonsring.

Politiet slo til mot en rekke bordeller over hele Danmark, som de tror har vært drevet fra sentralt hold, skriver Berlingske Tidende. Politiet slo til mot totalt ti lokasjoner over hele Danmark i morgentimene. To av disse var private adresser, resten skal være bordeller. Fire personer er siktet for hallikvirksomhet eller medvirkning til hallikvirksomhet.

Den tidligere prostituerte og Playboy-modellen Anni Fønsby skal ha vært aktivt involvert i bordelldriften, og risikerer tiltale for hallikvirksomheten. It-gründeren Damgaards rolle i saken er ikke kjent.

Navision

Erik Damgaard stiftet Damgaard Data sammen med sin bror Preben, og fusjonerte senere med Navision. Erp-selskapet ble solgt til Microsoft i 2002 for 11 milliarder danske kroner, og gjorde alle de fem danske eierne til milliardærer.

Etter salget av livsverket flyttet Damgaard til USA for å videreutvikle Microsoft-applikasjoner, men sluttet i selskapet i 2004 og er nå en betydelig it-investor.

Les om:

It Bransjen