It-studentene flytter inn i IFI 2

It-studentene flytter inn i IFI 2

Det nye informatikkbygget ved Universitetet i Oslo er klart til bruk.

Leder for Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen, må innrømme at det kommer til å bli mye gåing på han fremover.

Han har selv nylig flyttet inn i det nesten ferdige nybygget IFI 2 som er på rundt 24.000 kvadratmeter. Dæhlen bemerker at det er rundt 107 meter fra ende til annen om en går på tvers.

Han har tatt i mot Computerworld for å gi en guidet tour av det nye bygget som skal hete Ole-Johan Dahls hus, oppkalt etter en av fedrene til Simula og objektorientert programmering.

- Alt er ikke helt ferdig ennå, understreker Dæhlen.

Kostet 1,6 milliarder

Det betyr at endel ledninger fortsatt henger og dingler, hauger av pappesker ligger her og der, enkelte stilaser står igjen og mange kontorer står tomme. Offisiell snorklipping av bygget skjer ikke før 2. september, men likevel skal studentene som er i studieløp nå undervises i bygget fra semesterstart 17. januar.

De aller ivrigste stipendiater, professorer og administrativt ansatte har allerede pakket ned fra IFI 1 og flyttet over i IFI 2.

- Adminsitrasjonen har offisielt flyttet, men bygget er ikke offisielt åpnet. Dette blir å anse som en prøveperiode, sier Dæhlen.

Den offisielle åpningen er altså 2. september i år, når fremtidens informatikkull begynner. Datoen er langt fra tilfeldig valgt, den samsvarer med Universitetet i Oslo sin 200-årsdag.

Det har det kostet 1,6 milliarder kroner å få på plass bygget som for tiden hjemsøkes av arbeidere i gule vester som gjør siste finish og av ulike informatikere med pappesker, laptoper og traller med bøker.

Fra topp til tå

Om ikke åpningen er helt klar, er dog etasjeinndelingen klar. I tiendeetasje får for eksempel de som jobber i grenseland mellom medisin og informatikk gleden av å sitte, de som jobber med biomedisin får aller best utsikt og kan se sjøen og lenger på en god sommerdag.

Dernest sitter det etasje på etasje med ulike avdelinger og laboratorium, før administrasjonen dukker opp i fjerde. 3. etasje er forbehold bachelorstudenter. 2.etasje er grupperom, mens første etasje rommer praktiske ting som kantine, kaffebar og bibliotek, samt forelesningsrom.

I kjelleren blir det særlig to ting. For det første flytter NIX over fra IFI 1, for det andre skal studentene få lov til å sosialisere under påvirkning av alkohol i sin helt egne IFI-pub.

It Bransjen