It-studenter boikottet kunstfag

It-studenter boikottet kunstfag

Studieretningen for interaksjonsdesign blir lagt ned ved UiO fordi it-studentene er for slappe.

Det ble full kulturkrasj for studieretningen informasjons- og interaksjonsdesign, som var et samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Universitetet i Oslo (UiO). Fire år etter det ble startet, legges det nå ned fordi KHiO ikke ville fornye avtalen, blant annet grunnet at Blindern-studentene hadde høyt fravær, melder studentavisa Universitas.

- Veldig mange informatikkstudenter holdt seg tilbake og fikk ikke kontakt med kunsthøgskolestudentene. Vi er jo motsetninger deluxe - de er visuelt kreative mens vi er teknisk kreative. Hadde vi fått til et godt samarbeid kunne denne kombinasjonen vært perfekt, sier Nicolai Nielsen, som begynte på programmet i 2007.

- Følte seg ikkke hjemme

Alma Leora Culén, førsteamanuensis ved institutt for Informatikk og initiativtager til prosjektet, tror informatikkstudentene ikke følte seg hjemme på KHiO.

- Kunsthøgskolestudentene bor praktisk talt på skolen, mens disse studentene også måtte være en del på informatikk. De følte seg dermed ikke integrert noen steder, sier hun.

- Komme-og-gå-mentalitet

KHiO er klar på sin sak:

- Førsteårsstudentene våre ble negativt påvirket av blindernstudentenes komme-og-gå-mentalitet. På kunsthøgskolen ønsker vi å skape kreative miljøer, og det gjøres ikke når studentene ikke er tilstede, sier Reidar Holtskog, professor og fagansvarlig for visuell kommunikasjon på KHiO.

Fra 2010 skal det opprettes en ny studieretning, med base kun på UiO, hvor interaksjonsdesign kommer til å være en viktig del.

It Bransjen