iTunes-retningslinjene slik de burde vært

iTunes-retningslinjene slik de burde vært

Apples brukeravtale i iTunes er håpløs å lese, men nå har noen tatt saken i egne hender.

Apple er kjent for å lage brukervennlige produkter "som bare funker". Å komme i gang med en splitter ny bærbar Mac er gjort på et blunk - et par klikk og du er klar for å ta den i bruk.

Men det gjelder selvsagt absolutt ikke alt Apple legger hendene sine på.

iTunes-retningslinjene er et godt eksempel. Du vet, det 56 sider lange dokumentet du må lese gjennom når du åpner iTunes for aller første gang. For du har vel lest gjennom det? ...

De færreste av oss har vel det, og det vanvittig lange dokumentet har blitt gjenstand for mye kritikk - og moro.

Men det har likevel ikke fått Apple til å gjøre noen endringer. Dermed tok den amerikanske avgangseleven Gregg Bernstein saken i egne hender, og har transformert iTunes-retningslinjene i et langt mer brukervennlig format.

Det ser bedre ut, og er enklere å navigere, lese, søke og skrive ut.

Juridiske grunner

Bernstein gjorde riktignok ikke denne forvandlingen for moro skyld, det ble gjort i forbindelse med hans hovedoppgave, hvor han hadde som mål å gjøre en såkalt "Terms of service" (ToS) til noe mer lettfordøyelig. Ifølge The Daily ble dokumentet kortet ned fra 4 137 ord til 381 ord. Han fikk også hjelp fra en jusprofessor.

Som nettstedet TUAW påpeker, er det antagelig juridiske årsaker til at Apples lisens er uhorvelig lang. Spesielt brukervennlig er den imidlertid ikke. Og det er ikke til å stikke under stol at langt flere burde lese brukeravtalene de godtar.

Hva Apple synes om Gregg Bernsteins nedkortede versjon er ikke kjent.

Les om:

It Bransjen