Jakter på årets Reodor

Jakter på årets Reodor

Har du en ny produktidé, kan du nå bli kåret til årets Reodor av Innovasjon Norge. Men fjorårets vinner er allerede konkurs.

For 15. gang kårer Innovasjon Norge de beste suksesshistoriene fra norsk næringsliv. Nå jakter Innovasjon Norge på gode IKT kandidater til Skaperkraft 2008. I tillegg til årets Reodor, vil Skaperkraft kåre det beste innen internasjonalisering, bygdeutvikling og reiseliv. 

- Vi har nå startet jakten på årets Reodor over hele landet. Reodor er blitt et symbol på innovasjons- og oppfinnerglede. Vi synes det er på sin plass å dele ut en Reodorpris, en hederspris for en vinner som har skapt en ny produktidé. Innovasjon Norge har nå mobilisert vårt lokale nettverk for å finne landets Reodorer før påmeldingsfristen 15. oktober, sier Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Skaperkraft 2008 arrangeres i Oslo Konserthus 3. desember.

Priser norsk innovasjon

I en ny OECD-rapport om norsk innovasjonspolitikk konkluderer man med at Norge skårer høyt på innovasjon og næringsutvikling. Samtidig slår rapporten fast at Norge gjør det mindre bra innenfor en rekke grunnleggende vitenskaper, teknologi og innovasjonsindikatorer.

- Fremtidens velferd skal bygges på høy kompetanse og gode ideer. I et lite land med gjennomgående små miljøer krever dette maksimal utnyttelse av den skaperkraften vi har tilgjengelig. Dette er bakgrunnen for at vi arrangerer Skaperkraft som kårer det beste innen norsk innovasjon, sier Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge.

Nytt av året er Internasjonaliseringsprisen som hedrer de som tør hive seg ut i den internasjonale konkurransen. Søknadsfristen for å melde seg på Skaperkraft 2008 er 15. oktober på www.innovasjonnorge.no.

Konkurs

Fjorårets vinner av Reodor-prisen, Armusement fra Kristiansand, har imidlertid gått konkurs allerede. Selskapets egenutviklede briller skulle blande 3d-objekter med den virkelige verden.

- Vi har dessverre gått konkurs ja. Teknologien var kostbar å utvikle, og i et umodent marked gikk pengene rett og slett fortere ut enn de kom inn, sier gründer Torbjørn Engedal til Computerworld.

LES OGSÅ: Ny virkelighet gjennom avanserte briller

Teknologien håndteres nå av konkursboet, som vil bli solgt i løpet av kort tid.

Les om:

It Bransjen