Jente (4) avhengig av Ipad-spill

Jente (4) avhengig av Ipad-spill

En liten jente må ha psykiatrisk behandling fordi hun har blitt avhengig av Ipad-spill.

Storbritannias yngste ”Ipad-misbruker” har ikke engang begynt på skolen. Hun er fire år gammel og er nå i behandling for å være avhengig av Ipad-spill, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Barnet får behandling hos Capio Nightingale-klinikken i London. Hun blir visstnok mer og mer fra seg når foreldrene tar fra henne nettbrettet. Jentas abstinensproblemer ble stadig verre, og til slutt så ikke foreldrene noen annen utvei enn å søke medisinsk hjelp.

- I løpet av året før de kontaktet klinikken, merket foreldrene at datterens Ipad-bruk eskalerte. Hun brukte den tre til fire timer hver dag, og ble stadig mer irritert og fra seg da den ble tatt bort fra henne, sier Dr. Richard Graham som en jentas psykolog.

- Hold nettbrett unna de minste

Dr. Graham mener foreldre bør holde Ipads og lignende enheter borte fra de minste barna, nettopp fordi det er lett å bli avhengig.

- Barna ser alle de fine fargene og de vil bruke den.

Raserianfall

Han mener det er bekymringsverdig at leker og bamser blir erstattet av nettbrett og smarttelefoner. Ifølge han er ikke barn modne nok til å håndtere en slik avansert teknologi.

- De klarer ikke takle det og blir avhengig, reagerer med raserianfall og ukontrollerbar adferd når enhetene blir tatt bort. Når de blir eldre blir problemet bare verre, sier Dr. Graham til The Mirror.

Han sier han er redd dette ikke er det eneste tilfelle av Ipad-avhengighet blant unge.

It Bransjen