Julegaven til en som har alt

Julegaven til en som har alt

Med skuddsikker pc og et uhyre av en bil kan du jobbe hvor som helst.

Fremtidens bedriftsnomader krever fremkommelighet og tilgjengelighet. Årets forslag til julegaver gir dem begge.

Analyseselskapene Gartner og IDC er enige om at det neste tiåret vil bli preget av mobilitet. Ansatte vil ikke lenger sitte like mange timer på arbeidsplassen. Arbeidsstedet vil være der den ansatte er til enhver tid.

Det skaper utfordringer som årets julegaver kan gjøre noe med. Vi foreslår en pc og en bil. Pc-en koster fra 29.000 kroner, bilen koster fra to millioner.

Skuddsikker

Først anskaffer man seg en skuddsikker pc. På det norske markedet finnes det bare en; Dell Latitude E6400 XFR. Den klarer amerikansk militærstandard. Testene har vært gjennomført fra desember i fjor og frem til november i år.

Latitude XFR jobber fra minus 29 grader til 63 grader celsius. Militærstandardene gjelder også for regn, støv, vibrasjon, fuktighet, høyde, salt, tåke, fall og eksplosjoner.

XFR kommer med et skikkelig håndtak, akkurat som en stresskoffert. Den kan kastes i betongen uten å ta skade av det; med ett unntak. Er strømtilførselen tilkoblet spruter plastdelene, men den virker fortsatt. Et forbedringsforslag er å kopiere Apple ved bruk av magnetlås for strømforsyningen.

Inni XFR sitter en Intel Core 2 Duo med inntil 8 GB minne. For det kreves 64 bit-versjonen av Windows 7. Maskinen leveres om ønskelig med Nvidia grafikk og elektronikklager, utvidet batterikapasitet (Express Charge), trådløs 802.11n, blåtann og GPS.

For arbeid i mørket er tastaturet belyst under tastene slik at det er mulig å se.

For fremkommelighet finnes det et bilmontasjeunderstell som gir tilkoblingsmuligheter for tre koaksialkabler og skriver i tillegg til de vanlige som finnes i en dokkingsenhet.

En lås sørger for låsing til bilmontasjesettet. Det krever derfor betydelig innsats å rappe med seg Latititude XFR fra en bil.

Feller ikke trær

Det ultimative transportmiddelet er en Hummer som er laget for vei og terreng. Den har en hjulklaring som selv gutta i Top Gear kan drømme om. Landskapet må være strødd med kjempestore kampestein tett i tett for at ikke denne Hummeren skal komme frem.

Kun tanks klarer noe mer. Felle trær er vel det eneste denne Hummeren ikke klarer.

Tigerevent vurderer å få den sertifisert for norske formål, ikke bare som den er - for bruk på Cook Islands.

It Bransjen