JVC med super-hd-projektor

JVC med super-hd-projektor

Projektoren bruker Super Hi-Vision, som har 16 ganger høyere oppløsning enn dagens hd-tv.

Japanske JVC har tatt enda et skritt på veien mot høyere-enn-hd-tv ved å utvikle en projektor som er mindre enn halvparten så stor og veier halvparten så mye som tidligere enheter, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Super Hi-Vision

Projektoren ble avduket i Tokyo på tirsdag ved forskningslaboratoriene til NHK, Japans offentlige kringkaster, og er kompatibel med et eksperimentelt kringkastingsformat som har fått navnet Super Hi-Vision.

Med 7680 x 4320 piksler har et Super Hi-Vision-bilde en oppløsning som er 16 ganger høyere enn dagens hd-tv og fire ganger høyere enn 4K digitalkino.

LES OGSÅ:

Fleksible OLED- og e-papir-skjermer

Å fremvise et så detaljert bilde er et problem for ingeniørene.

De beste LCD-skjermene greier bare en fjerdedel av oppløsningen til Super Hi-Vision, og kommersielle projektorer greier heller ikke jobben. Tidligere har JVC måttet bruke to projektorer for å generere bildet, men nå kan det gjøres med én projektor.

Den nye projektoren er mindre og veier bare 50 kilo, halvparten så mye som en av de foregående projektorene. Den er også adskillig billigere. Den forrige projektoren kostet rundt 300 millioner Yen (ca. 20 millioner kroner), mens den nye koster under halvparten så mye.

LES OGSÅ:

Bøyelige skjermer til lesebrett

Under en demonstrasjon var bildene utrolig detaljerte og hadde dype, rike farger. Bildene overgår lett alt annet som er tilgjengelig i dag, forteller Martyn Williams, PC Worlds journalist i Tokyo, som har sett projektoren i aksjon.

Pioneren bak hd-tv

NHK (Nippon Hoso Kyokai) er et av få kringkastingsselskaper som investerer tungt i forskning og utvikling, og utviklingen av Super Hi-Vision følger et velkjent spor. Organisasjonen var pioneren for hd-tv, og begynte å utvikle dette allerede i 1964.

NHK arbeider med utviklingen av hele spekteret med teknologier som trengs for å gjøre Super Hi-Vision til en realitet, inkludert nye kameraer, signalkoder og sende- og opptakssystemer. Organisasjonen regner med å ha på plass mesteparten av delene for Super Hi-Vision-tjenester rundt 2020, men har så langt ikke forpliktet seg til noen lansering.

LES OGSÅ:

LG med brillefrie 3d-skjermer og 3d-tv

Foreløpig har NHK planer om å filme deler av OL i London i 2012 i Super Hi-Vision.

Se videoen av JVCs nye projektor:

Les om:

It Bransjen