Ketil Ødegaard blir ny Tech Data-sjef

Ketil Ødegaard blir ny Tech Data-sjef

Tech Data omorganiserer i Europa. Ketil Ødegaard blir norgessjef, Øyvind Sæther får nordisk ansvar og nordensjefen tar over halve Europa.

Tech Data har besluttet å slå sammen organisasjonene i dagens seks europeiske regioner til to kjempestore regioner.

Samtidig skal distributøren slanke og effektivisere den europeiske ledergruppen.

Det innebærer at Jonas Elmgren, som hittil har vært ansvarlig for Tech Data i Norden, får tittelen Senior Vice President Tech Data Europe og ansvar for halve Europa, skriver IT24.se.

Ødegaard ny norgessjef

Når Jonas Elmgren tiltrer i den nye stillingen 1. februar er det Øyvind Sæther som tar over stillingen som Regional Managing Director for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Sæther ble ansatt som administrerende direktør for norske Tech Data i 2008.

- I praksis innebærer det ingen endringer for forhandlerne. Vi skal være like offensive og serviceorienterte som vi alltid har vært, sier han.

Øyvind Sæther erstattes i sin tur av Ketil Ødegaard, som nå er markedsdirektør i Tech Data i Norge. Ødegaard var administrerende direktør for Ingram Micro i Norge fra 2003 til 2009, da selskapet la ned breddedistribusjonen i Norge.

Sæther, som fremover vil pendle mellom Oslo og Stockholm, har full tillit til Ødegaard som sin etterfølger.

- Ketil gjorde en kjempejobb i Ingram Micro, og nå har han lært Tech Data godt å kjenne. Jeg er overbevist om at dette blir bra, sier han.

Nordisk strategi

Regionen Elmgren får ansvar for består av Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Polen og Tsjekkia.

Ansvarlig for den andre nye regionen er Andy Gass, administrerende direktør for Tech Data i Storbritannia. Gass får ansvaret for Sør- og Vest-Europa, som blant annet omfatter land som England, Frankrike og alle middelhavslandene.

- Det er gøy å se at resultatet av den strategien og modellen vi har bygget opp i den nordiske organisasjonen har vært vellykket, og at vi med min hjelp nå skal rulle den ut i flere deler av den europeiske organisasjonen, sier Jonas Elmgren, til IT24.

- Ja, det har gått bra for oss, og det har Tech Datas europeiske ledelse også vært oppmerksomme på, sier han.

Hvilket land Elmgren kommer til å være basert i er ennå ikke avklart.

It Bransjen