Kinesere kaster seg over internett

Kinesere kaster seg over internett

Internettbefolkningen i Kina har bikket en halv milliard. Og mobilen øker mest.

Etter at rundt 28 millioner kinesere begynte å bruke internett siste halvår i 2011, er det nå over 500.000.000 - fem hundre millioner - nettbrukere i verdens mest folkerike land.

Dette melder Computerworlds nyhetstjeneste, som har lest en rapport fra det som muligens best kan oversettes til Kinas senter for internett og nettverksinformasjon (China Internet Network Information Center).

Økende mobilbruk

Det betyr at 38,3 prosent av Kinas befolkning har brukt internett minst en gang siste halvår. USA har til sammenlikning en nettpenetrasjon på 78,2 prosent. I Norge melder SSB at 92 prosent av oss har tilgang til internett hjemme.

Mobilbruken øker også kraftig, nå er det 355 millioner som kobler seg til nettet med en telefon.

Mikroblogger

Den kinesiske nettveksten har dog avtatt litt, de siste årene. De fleste kinerese mellom 10 og 29 år bruker internett allerede, mens eldre og lavtutdannede ikke er på nett i like stor grad ennå.

De mest populære nettjenestene i Kina er direktemeldinger, søk og musikktjenester. Men mikroblogger økte mest i 2011, nå er de kinesiske variantene av Twitter oppe i en kvart milliard brukere.

Les om:

It Bransjen