Kjedehuset omstrukturerer profilene

Kjedehuset omstrukturerer profilene

Kjedehuset har parallelt med integrasjonen av Telehuset foretatt en stor omstrukturering av sine kjedeprofiler.

- Vi ønsker at våre kjeder skal bli enda tydeligere og sterkere og vi ønsker å videreføre Telehus-merkevaren i SMB markedet på bekostning av MobilData, fordi det er en mer kjent og sterkere merkevare, sier administrerende direktør i Kjedehuset, Dag Magne Søyland til IT-Bransjen.

Påvirket av oppkjøp

Søyland tror det vil bli en fordel for Kjedehuset å henvende seg til kudesegmentene gjennom mer differensierte og tydeligere konsepter.

- Oppkjøpet av Telehuset gjør denne jobben enklere og raskere og at vi samtidig får flere forhandlere og en bedre dekning i Norge, fortsetter han.

Tidligere i år kjøpte Kjedehuset 20 av Telehusets forhandlere.

Merker konkurransen

Konsernet har tro på at en tydeligere profil vil gi bedre oversikt i et marked som er i endring.

- Nå har vi fire spisse kjedekonsepter og sterke datterselskaper. Det gir et godt grunnlag for å møte en økende konkurranse, sier han.

Blant annet har Kjedehuset lagt merke til at det selges færre mobiltelefoner enn tidligere.

- Det har i alle år vært vekst i mobilmarkedet, men vi ser at det nå stagnerer og at det faktisk er solgt færre terminaler i første kvartal i år kontra første kvartal i 2010, sier han.

Han forteller at at det selges mer avanserte og dyrere terminaler og at bedriftskundene ønsker flere tjenester enn bare et abonnement og en mobilterminal.

- De ønsker mail, sikkerhet, Unified Communications og skytjenster knyttet sammen med mobilterminalen, sier han.

Ny tjenesteportefølje

For å møte markedet har konsernet blant annet utviklet en skreddersydd tjenesteportefølje i samarbeid med blant andre Microsoft.

- Vi tilbyr og selger skytjenester levert av Microsoft. Deres nye løsning Microsoft 365 sammen med tjenester fra for eksempel Telenor gir kundene en smart, sikker, enkel og ikke minst rimelig løsning, sier han.

Kjedehuset består i dag av fire kjedeprofiler. Telehuset blir den nye satsningskanalen mot SMB-segmentet og Nordialog skal betjene de større bedriftene og ta en større del av løsningsmarkedet. Kjedehuset består også av Telekiosken som retter seg mot privatmarkedet og Telenor-butikkene i tillegg til tre datterselskap.

Les om:

It Bransjen