Knapp økning for Infinigate

Knapp økning for Infinigate

Infinigate solgte mer, men satt bare igjen med en halv million etter 2009. Thomas Hagelid er likevel fornøyd.

Infinigates avsluttet sitt regnskapsår 2009 31. mars. I løpet av året økte distributøren omsetningen med 16 prosent til 112 millioner euro, eller 744 millioner norske kroner.

På konsernnivå var driftsresultatet nesten doblet sammenliknet med samme periode i fjor.

- Siden 2005 har Infinigate vokst vesentlig raskere enn gjennomsnittet på markedet og kontinuerlig sikret markedsandelene. Denne trenden har holdt seg også i vanskelige økonomiske tider som i 2009, skriver selskapet i en pressemelding.

Thomas Hagelid, administrerende direktør i Infinigate Norge, karakteriserer 2009 som et veldig bra år for selskapet også her hjemme med både omsetnings- og resultatvekst.

Omsetningen endte på 132 millioner kroner, opp fra 97 millioner kroner i kalenderåret 2008. Det gir en omsetningsøkning på 36 prosent.

- I 2006 sendte jeg en presentasjon til styret i anledning at vi passerte 30 millioner i omsetning, sier Hagelid.

- Tre år senere omsetter vi for 130 millioner. Vi leverer i overkant av en halv million på bunnlinjen. Nå er ikke det mye, men i 2010 forventer vi å sitte igjen med atskillig høyere nettoprofitt enn i 2009.

- Raskere enn markedet

Thomas Hagelid sammnlikner veksten i Infinigate med veksten på det overordnete sikkerhetsmarkedet, som ifølge IDC er på mellom syv og ti prosent.

- Vi er veldig fornøyd med det momentet vi har fått i markedet. Vi vokser raskere enn markedet og tar andeler fritt og brutalt fra konkurrentene våre, sier han.

Den lave resultatveksten forklarer han med kostnadsmessige etterslep som følge av fusjonen med Nocom, som ble kjøpt av Infinigate i fjerde kvartal 2007.

- I 2008 kom alle kostnadene knyttet til oppkjøpet av Nocom inn i regnskapet. På grunn av eiertekniske forhold i det ene aksjeselskapet måtte vi kjøre 2008 med to aksjeselskaper og tre erp-systemer, noe som ga masse ekstra kostnader.

Vokser på nye agenturer

Hagelid forteller at distributørens nye agenturer Checkpoint, Trend Micro og Symantec, Sonicwall, Vasco og Websense har bidratt til veksten.

I tillegg har distributøren i løpet av 2009 brukte mye tid på å etablere en forhandlerportal for it- sikkerhet med produktinformasjon, konkurrentanalyser og en egen handelsløsning.

- Bare her har vi fått 40 nye forhandlere siden februar, og hver dag kommer det inn mellom fem og åtte nye forhandlersøknader, sier han.

- Målet vårt er å være bedre enn de andre verdiøkende distributørene på tradisjonell salgs- og markedssupport, og minst like gode som broadlinerne på volumprodukter innen it-sikkerhet. Det ser det ut som vi har klart takket være denne webløsningen.

Hagelid ser lyst på veien fremover.

- Det ser veldig bra ut. For 2010 forventer vi egentlig samme utvikling som i 2009, sier han.

It Bransjen