Knuste Telenor

Knuste Telenor

Energi- og bredbåndsselskapet Lyse danket ut TV2 og Telenor i første runde. Viking-sponsoren håper at fotballrettighetene skal gi kunderush.

TV 2 og Telenor kom ikke engang til forhandlingsbordet i kampen om de mest attraktive fotballrettighetene. Det sier Telenors innholdssjef Erik Nordt til Kampanje.

Alliansen mellom Telenor og TV 2 tapte slaget om betal-tv-rettighetene til norsk toppfotball. Selskapene som i 2005 betalte en milliard kroner for å ha monopol på senderettighetene ble grundig slått av energiselskapet Lyse og partnere, blant dem NRK.

- Vi la inn et åpningsbud, men det kom aldri til reelle forhandlinger. Vi gjorde en skikkelig jobb i forkant av åpningsbudet og så er det jo alltid litt å gå på i forhandlinger. Men dit kom vi ikke, sier Erik Nord i Telenor Media and Content Services.

Fotballforbundet forlangte 100 millioner kroner mer årlig for rettighetene, men det ble for mye for Telenor og TV 2. Dermed rakner også partnerskapet rundt den norske toppfotballen.

- Telenor vil fortsatt ha det beste fotballtilbudet i landet gjennom Canal Digital. Vi distribuerer jo NRK og TV 2 Zebra vil fortsette med mandagskampen. I tillegg har vi tilgang til de store ligaene. Men det som er trist er jo at partnerskapet som har bygget opp den norske toppfotballen er over, sier Nord.

Viking

Lyse er ingen fersking når det gjelder TV-fotball. Eksklusivt for sine abonnenter har selskapet en egen gratiskanal som sender alle Vikings hjemmekamper direkte, i tillegg til egne Viking-magasiner to dager i uka, ifølge Dagsavisen.

I den avtalen selskapet nå sluttforhandler med Norges Fotballforbund forplikter Lyse Energi seg til å sende en kamp fra søndagsrunden i eliteserien gratis. De øvrige søndagskampene skal sendes på egne betalingskanaler.

Lyse har allerede et tett og nært samarbeid med MTG/Viasat i den TV-programpakken som tilbys energiselskapets abonnenter. Overfor Dagsavisen blir det hevdet at dette samarbeidet skal bli enda tettere ved at MTG/Viasat trekkes inn i distribusjonen av kampene.

It Bransjen