Komplett fiasko i Europa

Komplett fiasko i Europa

For dårlig salg fører til at Komplett legger ned butikkene i England, Frankrike, Tyskland og Østerrike. - Vi er ikke nærheten av omsetningen som var beregnet, sier Ole Vinje, sjef i selskapet.

Tirsdag var det duket for en stille nedleggelse av Kompletts webbutikker i flere land. Den norske webbutikken har tidligere skrytt av sin tilstedeværelse i ti land, men må nå kaste inn håndkleet. Samlet mister Komplett nærmere 200 millioner potensielle kunder i de fire landene.

- Vi har gjort en nøye vurdering av de utenlandske satsingene vi har. I de landene vi legger ned nå har vi ikke hatt noe særlig volum. Derfor har vi bestemt heller å konsentrere oss om de markedene hvor vi har bra salg, sier Ole Vinje, administrerende direktør i Komplett til Computerworld.

- Betyr det at salget i disse landene ikke har nådd frem til forventningene?

- Ja. Det ble satt mål når Komplett lanserte i disse landene. Vi er ikke nærheten av omsetningen som var beregnet, sier Vinje.

"We regret"

På den engelske websiden kan man lese:

"To all visitors of Komplett.co.uk

As of 24 June 2008, Komplett.co.uk has closed down its UK operations. We regret to inform you that it is no longer possible for UK customers to make any purchases from Komplett.co.uk anymore."

Lignende tekst finnes på fransk og tysk på de andre webtjenester. Ifølge Vinje er det forskjellige grunner for nedleggelse for de ulike landene, men at alle har for lite salg.

- På det engelske markedet er det veldig hard konkurranse. Da blir det vanskelig å lykkes uten fysisk tilstedeværende. Virksomheten har blitt drevet fra Holland. Vi tror på sterkere fokus på de områdene vi er igjen i, sier Vinje.

Satser på Holland

Vinje ser på Danmark og Nederland som de viktigste utenlandske områder.

- Holland har 16,5 millioner innbyggere, og er nær Belgia, med 10 millioner til. Vi har åpnet tre hentesteder i Nederland, hvor kundene kan hente produkter.

Selskapet har tapt penger i de landene som legges ned nå, men det handler ikke om store summer, ifølge toppsjefen. Men det betyr en reell stopper for Kompletts hurtigsatsing i Europa. Hva det betyr for aksjekursen til selskapet, som har gått kraftig nedover de siste månedene, vet Vinje ikke.

- Det er vanskelig for meg å si noe om det, men jeg tror nok at aksjonærene setter pris på at vi har en tydelig fokusering innefor et mindre markedet, sier han.

It Bransjen