Komplett med butikk i Oslo

Komplett med butikk i Oslo

Komplett.no åpner hente-butikk i Oslo og satser på å selge flere større produkter. Datakjeden frykter ikke konkurransen.

Komplett.no åpner en ny hentebutikk, eller pick-up-point som selskapet kaller det. Nå kan kundene legge inn ordre på Komplett.no fram til klokken 17 og hente varene på Vinderen i Oslo klokken 10 dagen etter. Bestillinger før klokken 9 kan hentes samme dag etter klokken 15. Kundene kan også levere produkter til retur og få hjelp til spørsmål de måtte ha.

- Bakgrunnen er at vi ønsker et raskt og billig utleveringsalternativ til Posten og Tollpost som vi bruker i dag. I og med at vi har såpass mange kunder og at veien til Oslo er så kort tror vi at vi vil få et såpass stort volum at det svarer seg, sier Anton Hagberg, administrerende direktør for Komplett.no.

Hagberg forteller om gode erfaringer fra de eksisterende hentebutikkene i Sverige, Danmark, Nederland og Irland, og ikke minst på lageret i Sandefjord, dit kunder fra Oslo og andre steder i landet har pleid å reise for å hente varer. Inntil videre er det imidlertid ingen planer om å utivde satsingen til resten av landet.

Nærheten til ring 3, buss, t-bane og ikke minst studentmiljøene på Blindern og i Nydalen var viktig da Komplett.no skulle velge hvor det nye hentestedet skulle ligge. Av praktiske årsaker har selskapet inngått et samarbeid med Jernia på Vinderen, der hentebutikken vil ligge.

- Sånn sett er det billigere og ikke fullt så stor risiko. Vi selger jo ikke noe på hentestedene, så kostnadene er primært husleie og personal, sier Hagberg.

Fortsetter med postautomater

Erfaringene til Komplett.no viser at kundene henter alle typer produkter, men at pc-er og tv-er er produkter det går spesielt mye av. Derfor har selskapet lagt vekt på at det skal være enkelt å komme til med bil, og Hagberg regner med at volumet på blant annet tv-er vil øke som følge av den nye hentebutikken.

I slutten av 2007 tok Komplett i bruk Postens nye pakkeautomater, som selskapet også hadde vært med på å utvikle. Det vil selskap fortsette med.

- Det er jo en litt annen og litt dyrere tjeneste, men den fungerer veldig bra og er veldig fleksibel. Nå har Posten rullet ut det i flere byer, og i Oslo er det blitt ganske mange etterhvert.

Lars Kristian Henriksen, daglig leder for Datakjeden i Oslo, tror den nye hentebutikken vil bety lite for dem ettersom de uansett ikke konkurrerer direkte med nettbutikkene på annet enn de største og dyreste varene.

- Vi ser at det har vært henteboom når det gjelder nettbutikker de siste årene, og henteautomater er det jo overalt nå. Konkurranse er jo konkurranse, men jeg tror dette vil bety forsvinnende lite for oss, sier han.

LES OGSÅ: Stor nedgang for Komplett

Les om:

It Bransjen