Kornsirkel var Nvidia-reklame

Kornsirkel var Nvidia-reklame

Utenomjordisk hilsen var stunt for ny grafikkbrikke.

Kornsirkler, disse tilsynelatende romvesen-produserte kunstverkene, får ofte mye omtale. Selv om det som regel er spøkefugler som står bak, kan de også inneholde temmelig konkrete budskap.

I nyttårshelga dukket det opp en diger kornsirkelformasjon med et budskap så nerdete at man kunne tatt av seg hatten: Tallet «192» skrevet i blindeskrift.

Billigstunt

Bak stuntet sto brikkeprodusenten Nvidia, som blant annet produserer grafikkort og grafikkbrikker. Den nyeste modellen av dere grafikkbrikke for mobile enheter, Tegra K1, har 192 prosessorkjerner. Det skal gjøre 3D-modellering, simuleringer og dataspill mulig også på mobile dingser.

- Jeg sa til ingeniørene mine at denne brikken var så avansert at den kunne vært laget av utenomjordiske. Jeg ga dem marsordre om å lage en lanseringskampanje som gjenspeilte at den var avansert, den skulle være global, og ikke koste noe som helst. Så hørte jeg ikke mer før kornsirkelen dukket opp, hevdet Jen Hsun Huang til analytikere i Las Vegas søndag, i følge nyhetstjenesten til Computerworld.

I Las Vegas arrangeres den store messen for digitale konsumentprodukter, CES, denne uka.

Spøk eller melding

Kornsirkelen ble laget i en åker med bygg utenfor Salinas i California. Det skulle gi en interessant assosiasjon til norske kjeksspisere.

Kornsirkler er blant de «mysteriene» som overtroiske folk tror er budskap fra en åndeverden eller «visittkort» som bekrefter at Jorda besøkes av avanserte, utenomjordiske sivilisasjoner. Slike synspunkt finner dog ingen støtte i målbare fakta.

Les om:

It Bransjen