Kraftig nedgang for Addex

Kraftig nedgang for Addex

Addex mistet 40 prosent av omsetningen i 2009. Mindre konsumentsalg ga bedre lønnsomhet. Kim Jensen forventer sunnere butikk i 2010.

Gråmarkedsdistributøren Addex omsatte for 136,3 millioner kroner i løpet av 2009. Det er en nedgang på 41 prosent fra en omsetning på 232,1 millioner kroner i 2008.

Kim Jensen, administrerende direktør i Addex, er imidlertid fornøyd med fjorårets resultater.

Ordinært resultat før skatt endte på 1,48 millioner, opp fra et negativt driftsresultat på minus 3,14 millioner kroner i fjor.

- 2009 har vært et år preget av finanskrisen for oss som for alle andre, men det har egentlig vært et greit år, sier han.

Kutter i konsumentsalget

Bakgrunnen for den kraftige nedgangen og økningen i lønnsomheten er ifølge Kim Jensen en beslutning om å bevege seg vekk fra distribusjon av konsumentprodukter.

- Vi har hatt en jevn vekst og en fin utvikling i de tradisjonelle kjerneområdene våre, som omfatter HP, IBM og Cisco. Her vil jeg også tro at vi har tatt litt markedsandeler, sier han.

Samtidig har det vært en nedgang på konsumentsiden.

- I 2007 og 2008 solgte vi mye tv-er fra alle de store merkevarene. Det var veldig omsetningsdrivende, men kostnadene knyttet til frakt og liknende på deler av volumomsetningen ble for store i etterkant. Det ga for lite sunn business, så vi har valgt å tone det ned, sier Jensen.

- Sunnere butikk i 2010

Kim Jensen ser positivt på 2010. Målet er å fortsette å tone ned konsumentdelen til fordel for vekst på de tradisjonelle områdene.

- Omsetningsnedgangen vil nok fortsette i 2010. Men vi ser for oss en fin vekst på bunnlinjen og rett og slett en sunnere butikk, sier han.

It Bransjen